Untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana devine ca o spuma, adaugam smantana, galbenusul de ou, pudra de vanilie si continuam sa mixam la viteza mica pana la omogenizare. Incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, formam o bila si incepem sa rupem din ea cate putin. Formam bilute mici pe care le dam prin nucile tocate si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. In mijlocul fiecarei bilute formam o gaura (eu am folosit fiola de la pudra de vanilie, deoarece are fundul rotunjit :D, dar puteti folosi orice altceva usor rotund) si umplem cu gem (atentie la ce fel de gem folositi, trebuie sa fie foarte gros, altfel va curge in timpul coacerii...daca nu aveti de casa, va recomand gemurile Raureni).
Dupa ce am umplut toate fursecurile dam tava la cuptorul preincalzit pentru circa 15-20 minute sau pana devin aurii.
Daca va puteti abtine sa nu le papati pe toate sau daca faceti mai multe portii sa stiti ca pot fi pastrate pana la 10 zile in cutii metalice bine inchise.
Pofta Buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii