In robotul de bucatarie se pun untul taiat bucatele, faina si zaharul si cu pulsuri se face un aluat faramicios; se adauga oul si zaharul vanilat si se lucreaza din nou cu pulsuri pana se impreuneaza putin; se ia din robot, se inveleste in naylon si se da la frigider ptr cel putin 30 minute.
Se iau doua foi de pergament si se pune jumatate din aluat intre foi si se intinde o foaie de 5mm si se scot forme rotunde sau stele.
Se pun pe o tava cu pergament si se coc la 160 de grade (cuptorul incalzit dinainte) pana se auresc (20 - 25 de minute).
Se lasa in tava sa se raceasca si pregatim glazura.
Intr-o farfurie adanca amestecam zaharul cu 3 linguri de lapte pana ce este o pasta uniforma; se adauga carcum si pasta devine galbena si ungem fursecurile cu ele si le lasam in tava sa se usuce.
Se topeste ciocolata la bain-marie si se pun intr-o seringa de modelare sau se pun intr-o punga mica si se taie un capat cat mai mic si asa se deseneaza pe fursecuri ce doriti. Se mai lasa putin la uscat si se pot pastra intr-o cutie care se inchide ermetic.
Sunt foarte gustoase si usor de facut.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii