autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Fursecuri cu glazura

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 26 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 26 noiembrie 2012

Ingrediente
2 1/2 pahare de faina, 3/4 pahar de zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 200 gr de unt rece, 1ou, , ptr glazura, 3 linguri de lapte, 2 pahare de zahar pudra, 1/4 lingurita carcum (face culoarea galbena), , ptr desenat, 50 gr de ciocolata amaruie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

8 voturi

Mod de preparare

In robotul de bucatarie se pun untul taiat bucatele, faina si zaharul si cu pulsuri se face un aluat faramicios; se adauga oul si zaharul vanilat si se lucreaza din nou cu pulsuri pana se impreuneaza putin; se ia din robot, se inveleste in naylon si se da la frigider ptr cel putin 30 minute.

Se iau doua foi de pergament si se pune jumatate din aluat intre foi si se intinde o foaie de 5mm si se scot forme rotunde sau stele.

Se pun pe o tava cu pergament si se coc la 160 de grade (cuptorul incalzit dinainte) pana se auresc (20 - 25 de minute).

Se lasa in tava sa se raceasca si pregatim glazura.

Intr-o farfurie adanca amestecam zaharul cu 3 linguri de lapte pana ce este o pasta uniforma; se adauga carcum si pasta devine galbena si ungem fursecurile cu ele si le lasam in tava sa se usuce.

Se topeste ciocolata la bain-marie si se pun intr-o seringa de modelare sau se pun intr-o punga mica si se taie un capat cat mai mic si asa se deseneaza pe fursecuri ce doriti. Se mai lasa putin la uscat si se pot pastra intr-o cutie care se inchide ermetic.

Sunt foarte gustoase si usor de facut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu glazura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri cu vanilie si glazura de ciocolata

Fursecuri cu vanilie si glazura de ciocolata

Se preincalzeste cuptorul. Se amesteca bine cu mixerul: margarina, zaharul, zaharul Bourbon, oul,

3 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Desert cu piersici

Desert cu piersici

Piersicile le punem la scurs, dupa ce s-au scurs le presaram cu scortisoara. Foaia de aluat se taie

9 voturi    5 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

8 voturi

Ingrediente

  • 2 1/2 pahare de faina
  • 3/4 pahar de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 gr de unt rece
  • 1ou
  • ptr glazura
  • 3 linguri de lapte
  • 2 pahare de zahar pudra
  • 1/4 lingurita carcum (face culoarea galbena)
  • ptr desenat
  • 50 gr de ciocolata amaruie

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Bomboane Raffaello