Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se ung cu unt doua tavi de prajituri. Se cern faina, praful de copt si sarea intr-un castron mijlociu. Intr-un castron mare, se bat cu mixerul, ouale, laptele, esenta de lamaie, zaharul si uleiul, pana se amesteca bine. Cu mixerul la viteza mica se adauga treptat amestecul de faina pana cand aluatul devine moale si lipicios. Se pun in tavi cu lingura, la distanta de cativa cm. Se coc 6-8 minute sau pana incep sa devina maronii pe margine. Se scot la racit.
Glazura de lamaie: Se amesteca omogen zaharul pudra cu esenta de lamaie si apa. Se intinde glazura obtinuta peste fursecuri.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii