autor:

Laura S.

» » Prajituri

Fursecuri cu martipan

Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 decembrie 2009

Ingrediente
- 150 g unt/marg.Rama, - 150 g migdale macinate cu sau fara coaja, - 150 g faina, - 100 g zahar pudra, - 2 galbenusuri, - 10 picaturi esenta de migdale, - 1 priza sare, - priza scortzisoara, --------------------, - 500 g martzipan, - 5 ls marmelada, - 50 g unt de cocos, - 120 g ciocolata cu lapte, - 120 g ciocolata amaruie, - eventual 50/75g ciocolata alba + 20 unt de cocos

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Galbenusurile, untul,zaharul,sarea si esenta
se mixeaza bine,adaougindu-se in continuare migdalele si faina.
Se pune pentru 30 min la rece.
Dupa care se intinde direct intr-o tava usor unsa cu grasime si pentru a se intinde mai usor, este bine sa se acopere cu o folie de nailon si astfel aluatul nu se mai lipeste de instrumentul folosit la intins.
Aluatul intins in tava se inteapa cu furculita de citeva ori dupa care se coace la 180°C pina ce se observa ca pe margini devine auriu.
Peste aluatul copt si racit se intinde marmelada in prealabin incalzita, dupa care se lasa sa se usuce putin.
Intr-e timp intr-e 2 foi de nailon sau copt se intinde masa de marzipan cu dimensiuna tavii in care s-a copt aluatul.
Cu ajutorul foliisau hirtiei de copt, se aseaza placa de martzipan peste aluatul copt si uns cu marmelada.
Ciocolata cu lapte , cea amaruie si untul de cocos, se pun ntr-o punga de nailon si aceasta la microunde sau in apa calda pina ca 40°C la topit.
Cind sint topite bine , se amesteca usor in causul plamei bine, i-se taie pungi un colt si se acopera cu rabdare suprafata platei de martzipan.Eventual daca este necesar se niveleza usor, pentru ca ciocolata sa fie intinsa egal pe toata suprafata.
Daca se doreste se poate topi si ciocolata alba+unt de cocos si se traseaza dungi/cercuri... fiecare
ce doreste peste ciocolata albaa si astfel se poate decora.
Se lasa totul sa se raceasca si intareasca, eventual pina adoua zi si cu un cutit bine ascutit se taie fursecuri de marime dorita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu martipan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Fursecuri cu martipan si fistic

Fursecuri cu martipan si fistic

Mixam untul aflat la temperatura camerei cu zaharul si cu oul. Adaugam vanilia, coaja rasa de portocala,

5 voturi    2 comentarii
2h 10 min
Prajituri
Fursecuri cu martipan

Fursecuri cu martipan

Galbenusurile, untul,zaharul,sarea si esenta se mixeaza bine,adaougindu-se in continuare migdalele

4 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 27 %
299.99 lei
219.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 mai 2010

    Felicitari !

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2009

    arata ft bine,felicitari!

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2009

    Superb arata prajitura.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2009

      imi place martipanul!

    • Fara foto

      Diana , 29 decembrie 2009

      Am pus o intrebare aici dar vad ca nu apare(: Vroiam sa ti spun ca reteta pare super, problema ar fi untul de cocos si martipanul, la noi in Romania nu se gasesc. Oricum felicitari pentru aceste minunate fursecuri:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • - 150 g unt/marg.Rama
  • - 150 g migdale macinate cu sau fara coaja
  • - 150 g faina
  • - 100 g zahar pudra
  • - 2 galbenusuri
  • - 10 picaturi esenta de migdale
  • - 1 priza sare
  • - priza scortzisoara
  • --------------------
  • - 500 g martzipan
  • - 5 ls marmelada
  • - 50 g unt de cocos
  • - 120 g ciocolata cu lapte
  • - 120 g ciocolata amaruie
  • - eventual 50/75g ciocolata alba + 20 unt de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Laura S.
Chec de cacao cu banane

Chec de cacao cu banane

Cuptorul se incinge la 175°C (electric) sau la treapta a-2a (gaz). Untul se freaca spuma pina

48 voturi    12 comentarii
30 min
Prajituri
Virfuri parisiene

Virfuri parisiene

~aluat~ Toate ingredientele pt. aluat se amesteca si se malaxeaza bine impreuna.Aluatul obtinut

9 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie si banane

Prajitura cu crema de vanilie si banane

Blat Cuptorul se incinge la 180°C. Faina se amesteca cu praful de copt.Ouale se separa.

17 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Felicitari !

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu banane Tarta cu banane

Untul il topim si il lasam sa se raceasca Intre timp macinam biscuitii sau ii zdrobim bine si ii amestecam cu zaharul pudra si cu ciocolata

23 voturi    1 comentariu
30 min
Prajituri
Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Placinta invartita cu branza si ciocolata