Ingrediente
200 gr faina, 75 gr unt, 1 ou, 100 gr zahar, 1/2 lingurita bicarbonat, un praf de sare, 1 lingurita esenta de vanilie, coaja rasa de la o portocale, 250 gr martipan, 50 gr fistic neprajit si macinat, 2 albusuri, , Reteta de martipan o gasesti aici: http://www.myfancycake.com/2011/12/martipan.html
Dificultate: Medie | Timp: 2h 10 min
6 voturi
Mod de preparare
Framantam bine si mai adaugam cate o lingura de faina (daca este cazul) pentru a obtine un aluat nelipicios.
Lasam aluatul la frigider 1 ora.
In acest timp pregatim umplutura: framantam martipanul cu albusurile de ou si cu fisticul.
Intindem o foaie groasa de 30 mm si intindem umplutura, apoi rulam. Lasam rulada la rece de seara pana dimineata apoi o taiem felii.
Coacem fursecurile la 170 grade Celsius timp de 30 minute sau pana obtine o culoare aurie.