Fursecuri cu martipan

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Fursecuri cu martipan

Ingrediente

  • - 150 g unt/marg.rama maestro
  • - 150 g migdale macinate cu sau fara coaja
  • - 150 g faina
  • - 100 g zahar pudra
  • - 2 galbenusuri
  • - 10 picaturi esenta de migdale
  • - 1 priza sare
  • - priza scortzisoara
  • --------------------
  • - 500 g martzipan
  • - 5 ls marmelada
  • - 50 g unt de cocos
  • - 120 g ciocolata cu lapte
  • - 120 g ciocolata amaruie
  • - eventual 50/75g ciocolata alba + 20 unt de cocos

Mod de preparare

Galbenusurile, untul,zaharul,sarea si esenta

se mixeaza bine,adaougindu-se in continuare migdalele si faina.

Se pune pentru 30 min la rece.

Dupa care se intinde direct intr-o tava usor unsa cu grasime si pentru a se intinde mai usor, este bine sa se acopere cu o folie de nailon si astfel aluatul nu se mai lipeste de instrumentul folosit la intins.

Aluatul intins in tava se inteapa cu furculita de citeva ori dupa care se coace la 180°C pina ce se observa ca pe margini devine auriu.

Peste aluatul copt si racit se intinde marmelada in prealabin incalzita, dupa care se lasa sa se usuce putin.

Intr-e timp intr-e 2 foi de nailon sau copt se intinde masa de marzipan cu dimensiuna tavii in care s-a copt aluatul.

Cu ajutorul foliisau hirtiei de copt, se aseaza placa de martzipan peste aluatul copt si uns cu marmelada.

Ciocolata cu lapte , cea amaruie si untul de cocos, se pun ntr-o punga de nailon si aceasta la microunde sau in apa calda pina ca 40°C la topit.

Cind sint topite bine , se amesteca usor in causul plamei bine, i-se taie pungi un colt si se acopera cu rabdare suprafata platei de martzipan.Eventual daca este necesar se niveleza usor, pentru ca ciocolata sa fie intinsa egal pe toata suprafata.

Daca se doreste se poate topi si ciocolata alba+unt de cocos si se traseaza dungi/cercuri... fiecare

ce doreste peste ciocolata albaa si astfel se poate decora.

Se lasa totul sa se raceasca si intareasca, eventual pina adoua zi si cu un cutit bine ascutit se taie fursecuri de marime dorita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise