autor:

Laura S.

» » Prajituri

Fursecuri cu martipan

Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 decembrie 2009

Ingrediente
- 150 g unt/marg.rama maestro, - 150 g migdale macinate cu sau fara coaja, - 150 g faina, - 100 g zahar pudra, - 2 galbenusuri, - 10 picaturi esenta de migdale, - 1 priza sare, - priza scortzisoara, --------------------, - 500 g martzipan, - 5 ls marmelada, - 50 g unt de cocos, - 120 g ciocolata cu lapte, - 120 g ciocolata amaruie, - eventual 50/75g ciocolata alba + 20 unt de cocos

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Galbenusurile, untul,zaharul,sarea si esenta
se mixeaza bine,adaougindu-se in continuare migdalele si faina.
Se pune pentru 30 min la rece.
Dupa care se intinde direct intr-o tava usor unsa cu grasime si pentru a se intinde mai usor, este bine sa se acopere cu o folie de nailon si astfel aluatul nu se mai lipeste de instrumentul folosit la intins.
Aluatul intins in tava se inteapa cu furculita de citeva ori dupa care se coace la 180°C pina ce se observa ca pe margini devine auriu.
Peste aluatul copt si racit se intinde marmelada in prealabin incalzita, dupa care se lasa sa se usuce putin.
Intr-e timp intr-e 2 foi de nailon sau copt se intinde masa de marzipan cu dimensiuna tavii in care s-a copt aluatul.
Cu ajutorul foliisau hirtiei de copt, se aseaza placa de martzipan peste aluatul copt si uns cu marmelada.
Ciocolata cu lapte , cea amaruie si untul de cocos, se pun ntr-o punga de nailon si aceasta la microunde sau in apa calda pina ca 40°C la topit.
Cind sint topite bine , se amesteca usor in causul plamei bine, i-se taie pungi un colt si se acopera cu rabdare suprafata platei de martzipan.Eventual daca este necesar se niveleza usor, pentru ca ciocolata sa fie intinsa egal pe toata suprafata.
Daca se doreste se poate topi si ciocolata alba+unt de cocos si se traseaza dungi/cercuri... fiecare
ce doreste peste ciocolata albaa si astfel se poate decora.
Se lasa totul sa se raceasca si intareasca, eventual pina adoua zi si cu un cutit bine ascutit se taie fursecuri de marime dorita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu martipan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Fursecuri cu martipan si fistic

Fursecuri cu martipan si fistic

Mixam untul aflat la temperatura camerei cu zaharul si cu oul. Adaugam vanilia, coaja rasa de portocala,

5 voturi    2 comentarii
2h 10 min
Prajituri
Fursecuri cu martipan

Fursecuri cu martipan

Galbenusurile, untul,zaharul,sarea si esenta se mixeaza bine,adaougindu-se in continuare migdalele

7 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

    foarte bune

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2009

    Cred ca e un deliciu.Ca de obicei, toate retetele Laurei.

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • - 150 g unt/marg.rama maestro
  • - 150 g migdale macinate cu sau fara coaja
  • - 150 g faina
  • - 100 g zahar pudra
  • - 2 galbenusuri
  • - 10 picaturi esenta de migdale
  • - 1 priza sare
  • - priza scortzisoara
  • --------------------
  • - 500 g martzipan
  • - 5 ls marmelada
  • - 50 g unt de cocos
  • - 120 g ciocolata cu lapte
  • - 120 g ciocolata amaruie
  • - eventual 50/75g ciocolata alba + 20 unt de cocos

Raporteaza reteta

Retete
de Laura S.
Chec de cacao cu banane

Chec de cacao cu banane

Cuptorul se incinge la 175°C (electric) sau la treapta a-2a (gaz). Untul se freaca spuma pina

48 voturi    12 comentarii
30 min
Prajituri
Virfuri parisiene

Virfuri parisiene

~aluat~ Toate ingredientele pt. aluat se amesteca si se malaxeaza bine impreuna.Aluatul obtinut

9 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie si banane

Prajitura cu crema de vanilie si banane

Blat Cuptorul se incinge la 180°C. Faina se amesteca cu praful de copt.Ouale se separa.

17 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

foarte bune

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Sfinti