autor:

LALY

» » Dulciuri diverse

Fursecuri cu merisoare

Autor: LALY (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LALY (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 martie 2014

Ingrediente
1 pahar ulei (pahar de 200 ml), 1 pahar iaurt, 1,5 pahar cu zahar, 2 oua, 1 lingurita rasa cu bicarbonat, 1 esenta de vanilie,rom, un praf de sare, 1 pahar merisoare,sau stafide, faina cat cuprinde, zeama de lamaie (circa 1 lingura)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

21 voturi

Mod de preparare

Amestecam iaurtul cu zaharul,pana cand acesta se topeste partial. Adaugam esentele, ouale, praful de sare, bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie, uleiul si faina cat cuprinde (aluatul trebuie sa fie usor lipicios, nu foarte tare). La sfarsit adaugam stafide sau merisoare in cazul meu. In reteta originala se mentiona ca la prepararea fursecurilor sa ungem mainile cu ulei .La mine nu a fost nevoie, aluatul nu s-a lipit. Rupem aluat cam cat un ou si formam fursecuri rotunde, usor aplatizate, mai groase decat cele obisnuite. Punem zaharul intr-un castronel si dam fursecurile pe o parte prin zahar. Tapetam tava cu hartie de copt si punem fursecurile. Dam la cuptor la foc mic, pana se rumenesc frumos. Vor fi niste fursecuri crocante la exterior si moi la interior.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu merisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec aromat

Chec aromat

Separam galbenusurile de albusuri. Presaram putina sare si zahar peste galbenusuri si intre timp

1 vot    1 comentariu
50 min
Dulciuri diverse
Cuib de viespe

Cuib de viespe

Crema: Untul la temperatura camerei se amesteca bine cu zaharul si dupa se pune pe foaie. Aluatul

5 voturi    3 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • LALY

    LALY (Chef de cuisine) , 20 iulie 2015

    Csaba Kerekes aragazul meu nu are timer electonic,la foc mic inseamna la aragazul meu cea mai joasa treapta.Si sa stii ca merita sa le incerci.Sunt delicoase.

  • Fara foto

    Csaba Kerekes , 18 iulie 2015

    As dori sa le fac si eu,arata foarte bune

  • Fara foto

    Csaba Kerekes , 18 iulie 2015

    La foc mic, ce inseamna 160° or 180°

    • Fara foto

      Veronica Iosub , 13 februarie 2015

      In reteta sunt 2 oua,cine vrea ca si in cazul meu dubleaza sau tripleaza cantitatile,nu inteleg de se comenteaza atat,ba sunt 2 ba sunt 4 oua.Eu am preluat reteta de la Meryem Sunar ,cu 2 oua,dar am dublat cantitatile.Iar langa farfurie sunt mandarine,nu oua.

    • Fara foto

      Tofan Viorica , 13 februarie 2015

      Lili Ungureanu sint 4 galbenusuri si linga farfurie arata tot 4 cu coaja.

    • Fara foto

      Veronica Iosub , 12 februarie 2015

      Viorica,intradevar in reteta sunt specificate la ingrediente 2 oua.Si asa si este,ceea ce vezi tu in fundal asa cum spune Lili Ungureanu sunt mandarine,nu oua.O seara minunata!

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2014

      Viorica,asa este in reteta la ingrediente scrie 2 oua,asa si este,dar eu am avut musafiri si am dulbat cantitatile,de aceea se vad patru.

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2014

      Georgeta,am scris in paranteza,paharul are 200 ml.

    • Fara foto

      Silvia Gabriela C , 12 decembrie 2014

      4 oua e corect si in loc de merisoare se poate pune rahat!

    • Fara foto

      Tofan Viorica , 12 decembrie 2014

      in reteta scrie 2 oua iar in imagie arata 4 ,cum este corect?

    • Fara foto

      Georgeta Ciorgovean , 12 decembrie 2014

      cind spui pahar la ce gramaj te referi

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2014

      Aida,am sa incerc si eu in varianta pe care ai facut-o tu,cred ca sunt foarte gustoase si asa.

    • Fara foto

      Mano Aida , 01 noiembrie 2014

      Am adăugat cu fructe de pădure. Super bun!

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 09 mai 2014

      Helga,cred ca sunt la fel de bune in orice combinatie.In reteta originala erau folosite stafide,eu am pus merisoare.Am sa incerc si cu nuca.Pupicei.

    • Fara foto

      Jiman Helga , 08 mai 2014

      foarte bune. eu le-am facut cu nuca!

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2014

      Buna Alina,am folosit bicarbonat de sodiu de la Dr Oetker.

    • Fara foto

      Alina Popa , 09 aprilie 2014

      ce fel de bicarbonat ati folosit? de amoniu sau de sodiu?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

21 voturi

Ingrediente

  • 1 pahar ulei (pahar de 200 ml)
  • 1 pahar iaurt
  • 1,5 pahar cu zahar
  • 2 oua
  • 1 lingurita rasa cu bicarbonat
  • 1 esenta de vanilie,rom
  • un praf de sare
  • 1 pahar merisoare,sau stafide
  • faina cat cuprinde
  • zeama de lamaie (circa 1 lingura)

Raporteaza reteta

Retete
de LALY
FURSECURI CU STAFIDE

FURSECURI CU STAFIDE

Se lasa untul la inmuiat la temperatura camerei,iar stafidele se inmoaie in rom.Se freaca galbenusurile

3 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

1 vot    1 comentariu
4h
Prajituri
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

3 voturi    0 comentarii
3h
Prajituri

LALY (Chef de cuisine)

Csaba Kerekes aragazul meu nu are timer electonic,la foc mic inseamna la aragazul meu cea mai joasa treapta.Si sa stii ca merita sa le incerci.Sunt delicoase.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese albe