autor:

Laura S.

» » Prajituri

Fursecuri cu nuca si gust de portocala

Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura S. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 decembrie 2009

Ingrediente
Aluat- 500g faina alba, - 150g zahar pudra, - 1 pac. zahar vaniliat sau citva stropi de esenta/lichior de portocale, - 225g unt/marg. Rama Maestro, - 1 ou, - 50 g smintina/iaurt, - 50g nuci (alune de padure, fistic, migdale..)Umplutura, - 250g nuci macinate, - 175g zahar, - 1 portocala mare sau 2 mici coaja si sucul, - 1 albus ou, - 3 ls marmelada de caise (poate fii si alta), - optional ceva esenta sau lichior de portocale

Dificultate: Redusa Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare


Glazura



Aceata este optionala dar daca se doreste se poate glaszura cu 150g ciocolata, dupa preferinta si o lingura de ulei vegetal.

Ciocolata se marunteste si se topeste intr-un recipient mai mic in asa fel incit sa se poata glasa cite un fursec pe rind. Deci mai mult adinc ca larg.

Este bine ca ciocolata sa se puna la topit chiar la inceputul prepararii fursecurilor.

Puneti recipientul cu ciocolata in altul putin mai mare cu apa potrivit de calda si din cind in cind amestecati, eventual improspatati cu apa potrivit de calda pina ce ciocolata sa topit bine si devina foarte fluida.

Atentie, daca apa este prea fierbinte, ciocolata isi pierde luciul.

Ingredientele de aluat se framinta bine pina devine un aluat numai bun de modelat.

Acesta se pune la rece ca. 2 ore sau si mai bine peste noapte

Intr-e timp se prepara umplutura:

Coaja de portocale se razuieste si portocala se stoarce.

Albusul se bate spuma impreuna cu zaharul.Se adaoga nucile coaja de portoala,marmelada inainte putin incalzita si sucul de portocala.Masa de umplutura trebuie sa aiva o consistenta care sa fie numai buna de intins peste aluat.

Eventual se mai adaoga ceva suc/lichior de portocale,sau lapte.

Aluatul se imparte in doua parti egale si se intinde de marimea tavii.

Prima foaie se inteapa din loc in loc si se da la copt ~200°C pina ce marginile devin usor aurii.

Se scoate se lasa 5 min. sa se raceasca si deasupra se intinde umplutura.

Peste umplutura se aseaza a doua foaie se inteapa din loc in loc cu furculita sis e da la copt pina aluatul devine deasupra brun-auriu.

Dupa copt se portoneaza fursecurile inca calde ,dupa care se glaseaza cu ciocolata si decoreaza dupa dorinta.

Dar ae pot lasa ca atare,doar pudrate cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca si gust de portocala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Zbrownies

Zbrownies

Întâi am tăiat dovleceii mărunt, apoi, folosind blender-ul vertical, am făcut un piure.

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Chec cu nuci si rahat

Chec cu nuci si rahat

Am gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit

45 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

    Foarte bune! Reţeta este foarte bine explicată, cu multe amănunte, ca să o potă pregăti orice începătoare. 10 pentru aspect şi prezentare!

Dificultate

Redusa

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • Aluat- 500g faina alba
  • - 150g zahar pudra
  • - 1 pac. zahar vaniliat sau citva stropi de esenta/lichior de portocale
  • - 225g unt/marg. Rama Maestro
  • - 1 ou
  • - 50 g smintina/iaurt
  • - 50g nuci (alune de padure
  • fistic
  • migdale..)Umplutura
  • - 250g nuci macinate
  • - 175g zahar
  • - 1 portocala mare sau 2 mici coaja si sucul
  • - 1 albus ou
  • - 3 ls marmelada de caise (poate fii si alta)
  • - optional ceva esenta sau lichior de portocale

Raporteaza reteta

Retete
de Laura S.
Chec de cacao cu banane

Chec de cacao cu banane

Cuptorul se incinge la 175°C (electric) sau la treapta a-2a (gaz). Untul se freaca spuma pina

51 voturi    12 comentarii
30 min
Prajituri
Virfuri parisiene

Virfuri parisiene

~aluat~ Toate ingredientele pt. aluat se amesteca si se malaxeaza bine impreuna.Aluatul obtinut

9 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie si banane

Prajitura cu crema de vanilie si banane

Blat Cuptorul se incinge la 180°C. Faina se amesteca cu praful de copt.Ouale se separa.

18 voturi    2 comentarii
2h
Prajituri
mariana scarlat

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Foarte bune! Reţeta este foarte bine explicată, cu multe amănunte, ca să o potă pregăti orice începătoare. 10 pentru aspect şi prezentare!

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Chec in doua culori