Fursecuri cu nuci si coaja de portocala

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri cu nuci si coaja de portocala

Ingrediente

  • Cu aceasta reteta am participat la concursul "prajiturele de Craciun".
  • Reteta este inventata de mine, pornind de la reteta veche de fursecuri, de la mama, la care am adaugat cateva ingrediente noi si anume: coaja de portocale, scortisoara si cocos.
  • Blat:
  • 250g margarina, 150g zahar, un ou, doua lingurite coaja rasa de portocala,o lingurita vanilie, 300g faina, o lingurita praf de copt, un praf de sare si 100g cocos razuit.
  • Glazura de ciocolata:
  • doua linguri zahar, 2-3 linguri apa, o ciocolata amaruie,sau cu lapte(100g), taiata in bucatele.
  • Glazura aromata:
  • doua linguri suc de portocale, o jumatate lingurita scortisoara, cca 80g zahar pudra cu aroma de vanilie. Se amesteca bine si se toarna peste prajiturele.

Mod de preparare

Blat:

Se mixeaza toate ingredientele, in ordine, pana se obtine o pasta, care se lasa la frigider timp de o ora.Dupa racire, se fac bilute din aluat( cca 3cm diametrul) si se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt, lasand cca 5cm distanta intre ele. Se coc la foc mic 15-20 min. Se lasa la rece, dupa care se dau cu prima glazura, se lipeste cate o jumatate de miez de nuca si la sfarsit se pune glazura aromata. Eventual, se orneaza cu bomboane colorate.

Glazura de ciocolata:

Se topeste zaharul in apa la foc mic, apoi se ia de pe foc si se pune ciocolata amestecand bine. Se toarna pe fiecare prajiturica in parte, apoi se lipeste cate o jumatate de miez de nuca. Deasupra se pune glazura aromata.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise