Blat:
Se mixeaza toate ingredientele, in ordine, pana se obtine o pasta, care se lasa la frigider timp de o ora.Dupa racire, se fac bilute din aluat( cca 3cm diametrul) si se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt, lasand cca 5cm distanta intre ele. Se coc la foc mic 15-20 min. Se lasa la rece, dupa care se dau cu prima glazura, se lipeste cate o jumatate de miez de nuca si la sfarsit se pune glazura aromata. Eventual, se orneaza cu bomboane colorate.
Glazura de ciocolata:
Se topeste zaharul in apa la foc mic, apoi se ia de pe foc si se pune ciocolata amestecand bine. Se toarna pe fiecare prajiturica in parte, apoi se lipeste cate o jumatate de miez de nuca. Deasupra se pune glazura aromata.
Pofta buna!
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPrajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....
Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facutDescopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii