autor:

Gabri...Ela

» » Dulciuri diverse

Fursecuri cu nuci si coaja de portocala

Autor: Gabri...Ela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabri...Ela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 decembrie 2011

Ingrediente
Cu aceasta reteta am participat la concursul "prajiturele de Craciun"., Reteta este inventata de mine, pornind de la reteta veche de fursecuri, de la mama, la care am adaugat cateva ingrediente noi si anume: coaja de portocale, scortisoara si cocos., , Blat:, 250g margarina, 150g zahar, un ou, doua lingurite coaja rasa de portocala,o lingurita vanilie, 300g faina, o lingurita praf de copt, un praf de sare si 100g cocos razuit., , Glazura de ciocolata:, doua linguri zahar, 2-3 linguri apa, o ciocolata amaruie,sau cu lapte(100g), taiata in bucatele., , , Glazura aromata:, doua linguri suc de portocale, o jumatate lingurita scortisoara, cca 80g zahar pudra cu aroma de vanilie. Se amesteca bine si se toarna peste prajiturele.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 15 min

13 voturi

Mod de preparare

Blat:
Se mixeaza toate ingredientele, in ordine, pana se obtine o pasta, care se lasa la frigider timp de o ora.Dupa racire, se fac bilute din aluat( cca 3cm diametrul) si se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt, lasand cca 5cm distanta intre ele. Se coc la foc mic 15-20 min. Se lasa la rece, dupa care se dau cu prima glazura, se lipeste cate o jumatate de miez de nuca si la sfarsit se pune glazura aromata. Eventual, se orneaza cu bomboane colorate.

Glazura de ciocolata:

Se topeste zaharul in apa la foc mic, apoi se ia de pe foc si se pune ciocolata amestecand bine. Se toarna pe fiecare prajiturica in parte, apoi se lipeste cate o jumatate de miez de nuca. Deasupra se pune glazura aromata.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuci si coaja de portocala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bulgari de zapada

Bulgari de zapada

Intr-un bol spargem oul, adaugam apa si praful de sare. Le batem usor si adaugam faina. Cand aluatul

12 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Galuste cu prune de post

Galuste cu prune de post

Se pun 500ml apa la fiert cu un praf de sare si 2 linguri ulei. Cand incepe sa fiarba apa se adauga

5 voturi    4 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2011

    Imi place...

Dificultate

Redusa

Timp

2h 15 min

13 voturi

Ingrediente

  • Cu aceasta reteta am participat la concursul "prajiturele de Craciun".
  • Reteta este inventata de mine
  • pornind de la reteta veche de fursecuri
  • de la mama
  • la care am adaugat cateva ingrediente noi si anume: coaja de portocale
  • scortisoara si cocos.
  • Blat:
  • 250g margarina
  • 150g zahar
  • un ou
  • doua lingurite coaja rasa de portocala,o lingurita vanilie
  • 300g faina
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare si 100g cocos razuit.
  • Glazura de ciocolata:
  • doua linguri zahar
  • 2-3 linguri apa
  • o ciocolata amaruie,sau cu lapte(100g)
  • taiata in bucatele.
  • Glazura aromata:
  • doua linguri suc de portocale
  • o jumatate lingurita scortisoara
  • cca 80g zahar pudra cu aroma de vanilie. Se amesteca bine si se toarna peste prajiturele.

Raporteaza reteta

Retete
de Gabri...Ela
Inel cu stafide si scortisoara

Inel cu stafide si scortisoara

Amesteca untul, zaharul si laptele si pune-le la foc mic pana se dizolva zaharul. Incalzeste apa(sa

6 voturi    4 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Dulceata de portocale, grape-fruit si lamaie

Dulceata de portocale, grape-fruit si lamaie

Se cojesc portocalele si grape-fruit-ul, si cojile se taie cubulete. Se fierb cojile in 6 cani de

16 voturi    4 comentarii
20h 15 min
Conserve si muraturi
Tavalita

Tavalita

Se bat albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile se bat separat, apoi se adauga uleiul si faina.

26 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Prajituri
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
SARLOTA DE PEPENE VERDE