autor:

Gabri...Ela

» » Dulciuri diverse

Fursecuri cu nuci si coaja de portocala

Autor: Gabri...Ela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabri...Ela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 decembrie 2011

Ingrediente
Cu aceasta reteta am participat la concursul "prajiturele de Craciun"., Reteta este inventata de mine, pornind de la reteta veche de fursecuri, de la mama, la care am adaugat cateva ingrediente noi si anume: coaja de portocale, scortisoara si cocos., , Blat:, 250g margarina, 150g zahar, un ou, doua lingurite coaja rasa de portocala,o lingurita vanilie, 300g faina, o lingurita praf de copt, un praf de sare si 100g cocos razuit., , Glazura de ciocolata:, doua linguri zahar, 2-3 linguri apa, o ciocolata amaruie,sau cu lapte(100g), taiata in bucatele., , , Glazura aromata:, doua linguri suc de portocale, o jumatate lingurita scortisoara, cca 80g zahar pudra cu aroma de vanilie. Se amesteca bine si se toarna peste prajiturele.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 15 min

11 voturi

Mod de preparare

Blat:
Se mixeaza toate ingredientele, in ordine, pana se obtine o pasta, care se lasa la frigider timp de o ora.Dupa racire, se fac bilute din aluat( cca 3cm diametrul) si se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt, lasand cca 5cm distanta intre ele. Se coc la foc mic 15-20 min. Se lasa la rece, dupa care se dau cu prima glazura, se lipeste cate o jumatate de miez de nuca si la sfarsit se pune glazura aromata. Eventual, se orneaza cu bomboane colorate.

Glazura de ciocolata:

Se topeste zaharul in apa la foc mic, apoi se ia de pe foc si se pune ciocolata amestecand bine. Se toarna pe fiecare prajiturica in parte, apoi se lipeste cate o jumatate de miez de nuca. Deasupra se pune glazura aromata.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuci si coaja de portocala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulete asortate cu aluat din untura

Cornulete asortate cu aluat din untura

Pentru ca am avut untura, am zis ca trebuie sa incerc sa fac cornulete asa cum ni le facea mama cand

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Intr-un vas,se amesteca cu telul apa cu zaharul pana cand acesta s-a dizolvat complet.Se adauga cacao,uleiul

11 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2011

    Imi place...

Dificultate

Redusa

Timp

2h 15 min

11 voturi

Ingrediente

  • Cu aceasta reteta am participat la concursul "prajiturele de Craciun".
  • Reteta este inventata de mine
  • pornind de la reteta veche de fursecuri
  • de la mama
  • la care am adaugat cateva ingrediente noi si anume: coaja de portocale
  • scortisoara si cocos.
  • Blat:
  • 250g margarina
  • 150g zahar
  • un ou
  • doua lingurite coaja rasa de portocala,o lingurita vanilie
  • 300g faina
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare si 100g cocos razuit.
  • Glazura de ciocolata:
  • doua linguri zahar
  • 2-3 linguri apa
  • o ciocolata amaruie,sau cu lapte(100g)
  • taiata in bucatele.
  • Glazura aromata:
  • doua linguri suc de portocale
  • o jumatate lingurita scortisoara
  • cca 80g zahar pudra cu aroma de vanilie. Se amesteca bine si se toarna peste prajiturele.

Raporteaza reteta

Retete
de Gabri...Ela
Inel cu stafide si scortisoara

Inel cu stafide si scortisoara

Amesteca untul, zaharul si laptele si pune-le la foc mic pana se dizolva zaharul. Incalzeste apa(sa

6 voturi    4 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Dulceata de portocale, grape-fruit si lamaie

Dulceata de portocale, grape-fruit si lamaie

Se cojesc portocalele si grape-fruit-ul, si cojile se taie cubulete. Se fierb cojile in 6 cani de

15 voturi    4 comentarii
20h 15 min
Conserve si muraturi
Tavalita

Tavalita

Se bat albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile se bat separat, apoi se adauga uleiul si faina.

19 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Prajituri
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Boccelute cu visine