autor:

IONELA

» » Prajituri

FURSECURI CU RAHAT

Autor: IONELA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IONELA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 iunie 2009

Ingrediente
2 oua, 200 gr zahar pudra, 100 ml ulei, 2oo gr faina, 100 gr rahat, 2 plicuri de zahar vanilat, 5 gr sare

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

13 voturi

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri, rahatul se taie cuburi, galbenusurile se freaca cu putina sare, se adauga zaharul vanilat si zaharul pudra si se amesteca pana se dizolva zaharul. Se adauga uleiul putin cate putin amestecand continuu, apoi se pune treptat si faina si se amesteca pana se formeaza un aluat moale. Pe o tava unsa cu ulei se vor modela cu mana, lingura sau posul mingiute din aluat care se vor orna punand pe fiecare fursec cate un cubulet de rahat {in cazul in care aluatul este prea tare se pot adauga o parte din albusuri batute spuma}.



Tava se introduce in cuptorul incins in partea de sus a cuptorului pentru aproximativ 10 min, insa trebuie urmarit in permanenta, pentru ca fursecurile se coc foarte repede - atunci cand marginea devine maronie sunt coapte. Dupa ce sau copt se scot pe o farfurie si se pudreaza cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "FURSECURI CU RAHAT" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Fursecuri vanilate cu rahat

Fursecuri vanilate cu rahat

Intr-un castron, am amestecat untul cu zaharul si cu semintele de vanilie. Faina am amestecat-o

17 voturi    14 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu rahat

Fursecuri cu rahat

Este foarte important ca ouale sa se zbata foarte bine cu zaharul. Se dizolva drojdia in bors si

5 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009

    O reteta simpla si gustoasa.Imi place!

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

13 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 200 gr zahar pudra
  • 100 ml ulei
  • 2oo gr faina
  • 100 gr rahat
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 5 gr sare

Raporteaza reteta

Retete
de IONELA
TORT JOFFRE

TORT JOFFRE

Crema: se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa, se adauga ciocolata si mirodeniile si se pune

6 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
TORT DIPLOMAT

TORT DIPLOMAT

Galbenusurile se freaca cu zaharul 250g, zaharul vanilat, laptele si faina, se pun la foc mic amestecand

14 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
SALATA DE FRUCTE

SALATA DE FRUCTE

Fructele se spala, apoi se taie marunt, se pun intr-un castron, se adauga siropul de capsuni, se

43 voturi    16 comentarii
30 min
Salate de fructe
mirey

mirey (Chef de cuisine)

O reteta simpla si gustoasa.Imi place!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Strudel cu dovleac