Fursecuri cu scortisoara

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Fursecuri cu scortisoara

Ingrediente

  • 65 g miere
  • 250 g faina
  • 1/2 pahar zahar cubic pisat
  • 1/4 pahar ulei
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • scortisoara si cuisoare macinate (aici cantitatile difera,in functie de cat de intensa vreti sa fie aroma fursecurilor)

Mod de preparare

Aceste fursecuri fac parte din categoria fursecurilor ce vin cu un aer de nostalgie.Imi amintesc ca o matusa de-a mamei le facea cand eram mica si erau atat de bune. Desi am incercat de mai multe ori, parca nu am reusit sa obtina acelasi gust.

Si acum sa trecem la reteta. Se pun sa se topeasca zaharul si mierea pe baie de apa,pana la dizolvarea completa a zaharului. Aveti grija ca focul sa nu fie prea tare,pentru ca altfel zaharul se va intari.

Se adauga imediat uleiul cernut impreuna cu mirodeniile si faina.

Aluatul astfel obtinut se pune pe o planseta, tapeta cu faina si se intinde o foaie cu o grosime de aproximativ 5 mm. Se decupeaza aluatul cu forme si se aseaza fursecurile in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, se ung subtire cu un ou batut si se dau la cuptorul preincalzit la 180°C.

Sunt gata atunci cand au prins o usoara culoare maronie.

Se pot decora in orice fel, va puteti lasa imaginatia sa zboare. Eu prefer sa presar putin mac pe ele inainte de a le da la cuptor. Se pot pastra intr-o cutie inchisa ermetic. Cu cat vor sta mai mult, cu atat vor deveni mai fragede.

Mult succes si pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise