autor:

nela

» » Retete de post

Fursecuri cu scortisoare

Autor: nela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 aprilie 2013

Ingrediente
250 grame margarina, 600 grame de faina, 2 lingura de zahar pudra, 1/2 sticluta esenta de rom, 1/2 praf de copt, 1 lingura otet, 50 ml bors, 3 linguri de scortisoara pudra, 1 lingura zahar tos, 2 linguri nuci sau alune

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Aceste fursecuri nu sunt foarte dulci.
Se freaca margarina cu zaharul pudra si doua linguri de scortisoara. Se obtine o crema moale in care se adauga lingura de otet, borsul, esenta de rom, praful de copt si se incorporeaza faina. Se framanta bine pana capata consistenta. Se lasa la odihnit 1 ora. In acest timp, se da foc la cuptor, deoarece fursecurile se coc in cuptorul preincalzit. Nucile sau alunele se pun pe un fund din lemn si se sfarama cu sucitorul. Intr-o farfurie intinsa, se amesteca fructele cu o lingura de scortisoara macinata si o lingura de zahar tos. Din coca rupem bucati si formam mici sfere. Le luam pe rand si le turtim in farfuria cu amestecul de mai sus. Le asezam in tava neunsa cu nucile in sus si le coacem la foc potrivit. Se coc repede! Verificam daca s-au copt astfel: culoarea de pe spatele fursecului este maroniu inchis.Ideale alaturi de o ceasca de cafea, lapte sau ceai.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu scortisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Briose cu ciocolata (GlutenFree)

Briose cu ciocolata (GlutenFree)

Mod de preparare: 1. Încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Într-un vas pune

1 vot    0 comentarii
1h
Retete de post
Orez cu ciuperci

Orez cu ciuperci

Se spala ciupercile (daca sunt proaspete) se taie lamele si se fierb in apa cu sare timp de

21 voturi    1 comentariu
45 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2013

    bun,bun,bun...

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 250 grame margarina
  • 600 grame de faina
  • 2 lingura de zahar pudra
  • 1/2 sticluta esenta de rom
  • 1/2 praf de copt
  • 1 lingura otet
  • 50 ml bors
  • 3 linguri de scortisoara pudra
  • 1 lingura zahar tos
  • 2 linguri nuci sau alune

Raporteaza reteta

Retete
de nela
Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Se separă albuşurile de gălbenuşuri, si se bat cu 8 linguri de zahăr. Se consideră terminată

8 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Torturi
Salată de legume fierte şi piept de curcan

Salată de legume fierte şi piept de curcan

Se taie în cubuleţe cartofii, morcovul şi pieptul de curcan, care sunt deja gata fierte şi răcite.

7 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Salate reci
Mamaliga dezvelita

Mamaliga dezvelita

Pun pe foc un ceaun cu apa rece, sarea si malaiul in ploaie. Amestec continuu ca sa nu faca cocoloase.

13 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

bun,bun,bun...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Zacusca de vinete si ardei Zacusca de vinete si ardei

Se coc vinetele, se lasă la scurs şi răcit, se curăţă. Se coc ardeii. Pe măsură ce se înnegresc, se iau şi se depozitează

0 voturi    0 comentarii
3h 45 min
Conserve si muraturi
Chiftele din soia Chiftele din soia

Se pune soia la fiert asa cum scrie pe pachet, dupa ce se fierbe, o punem la scurs intr-o strecuratoare. Punem cartofii la fiert intregi

61 voturi    13 comentarii
5h
Retete de post
Conopida cu maioneza