Aceste fursecuri nu sunt foarte dulci.
Se freaca margarina cu zaharul pudra si doua linguri de scortisoara. Se obtine o crema moale in care se adauga lingura de otet, borsul, esenta de rom, praful de copt si se incorporeaza faina. Se framanta bine pana capata consistenta. Se lasa la odihnit 1 ora. In acest timp, se da foc la cuptor, deoarece fursecurile se coc in cuptorul preincalzit. Nucile sau alunele se pun pe un fund din lemn si se sfarama cu sucitorul. Intr-o farfurie intinsa, se amesteca fructele cu o lingura de scortisoara macinata si o lingura de zahar tos. Din coca rupem bucati si formam mici sfere. Le luam pe rand si le turtim in farfuria cu amestecul de mai sus. Le asezam in tava neunsa cu nucile in sus si le coacem la foc potrivit. Se coc repede! Verificam daca s-au copt astfel: culoarea de pe spatele fursecului este maroniu inchis.Ideale alaturi de o ceasca de cafea, lapte sau ceai.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii