Aceste fursecuri nu sunt foarte dulci.
Se freaca margarina cu zaharul pudra si doua linguri de scortisoara. Se obtine o crema moale in care se adauga lingura de otet, borsul, esenta de rom, praful de copt si se incorporeaza faina. Se framanta bine pana capata consistenta. Se lasa la odihnit 1 ora. In acest timp, se da foc la cuptor, deoarece fursecurile se coc in cuptorul preincalzit. Nucile sau alunele se pun pe un fund din lemn si se sfarama cu sucitorul. Intr-o farfurie intinsa, se amesteca fructele cu o lingura de scortisoara macinata si o lingura de zahar tos. Din coca rupem bucati si formam mici sfere. Le luam pe rand si le turtim in farfuria cu amestecul de mai sus. Le asezam in tava neunsa cu nucile in sus si le coacem la foc potrivit. Se coc repede! Verificam daca s-au copt astfel: culoarea de pe spatele fursecului este maroniu inchis.Ideale alaturi de o ceasca de cafea, lapte sau ceai.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii