autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Fursecuri cu unt de alune

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 18 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 18 august 2012

Ingrediente
1/2 pahar zahar, 1/2pahar zahar brun, 100 gr de unt, 1/2 pahar unt de alune de calitate-Skypy sau alta firma, 1ou, 11/4pahar de faina, 1/4 lingurita de sare, 3/4 lingurita bicarbonat, 1/2llingurita praf de copt

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

4 voturi

Mod de preparare

Se freaca bine zaharul cu untul pana devine spumos se adauga untul de alune,si restul ingridentelor pana se formeaza aluatul.Se intinde o foaie de aluminiu pe o plansa sau pe masa se rastoarna aluatul si se formeaza un salam sau rulou care se da la frigider ptr 3 ore.

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade,se scoate ruloul de aluat si cu un cutit ascutit se taie felioare potrivite care se pun pe tava cu distanta intre ele.Se formeaza un model cu o furculita care se foloseste ca o grebla si se coc 12minute sau pana sant coapte.Se scot din cuptor si se lasa la racit dupa care se pastreaza intr-o cutie ermetica.Sant crocante dar nu tari si untul de alune le da un gust aparte.

Cine doreste sa le faca mai speciale se poate topi 100 gr de ciocolata cu 1 lingura de ulei ca sa fie lucios -se topeste la microunde sau la bain marin.Se freaca putin ciocolata topita si se inmoaie jumatate din fursec in ciocolata si se lasa pe o plansa sa se usuce-au un efect si un gust mai deosebit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu unt de alune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu banane

Chec cu banane

Freaca untul lasat in prealabil la temperatura camerei cu zaharul. Incorporeaza galbenusurile pe

0 voturi    1 comentariu
50 min
Dulciuri diverse
Bulgarasi de biscuiti

Bulgarasi de biscuiti

Untul moale (de la temperatura camerei) se freaca cu cele 3 lingurite de cacao. Biscuitii se maruntesc

5 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1/2 pahar zahar
  • 1/2pahar zahar brun
  • 100 gr de unt
  • 1/2 pahar unt de alune de calitate-Skypy sau alta firma
  • 1ou
  • 11/4pahar de faina
  • 1/4 lingurita de sare
  • 3/4 lingurita bicarbonat
  • 1/2llingurita praf de copt

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

10 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Desert cu crema de iaurt si stafide