Se freaca bine zaharul cu untul pana devine spumos se adauga untul de alune,si restul ingridentelor pana se formeaza aluatul.Se intinde o foaie de aluminiu pe o plansa sau pe masa se rastoarna aluatul si se formeaza un salam sau rulou care se da la frigider ptr 3 ore.
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade,se scoate ruloul de aluat si cu un cutit ascutit se taie felioare potrivite care se pun pe tava cu distanta intre ele.Se formeaza un model cu o furculita care se foloseste ca o grebla si se coc 12minute sau pana sant coapte.Se scot din cuptor si se lasa la racit dupa care se pastreaza intr-o cutie ermetica.Sant crocante dar nu tari si untul de alune le da un gust aparte.
Cine doreste sa le faca mai speciale se poate topi 100 gr de ciocolata cu 1 lingura de ulei ca sa fie lucios -se topeste la microunde sau la bain marin.Se freaca putin ciocolata topita si se inmoaie jumatate din fursec in ciocolata si se lasa pe o plansa sa se usuce-au un efect si un gust mai deosebit.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii