Fursecuri cu unt si cocos

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Fursecuri cu unt si cocos

Ingrediente

  • 2 galbenusuri
  • 200 gr unt
  • 50 gr nuca de cocos
  • 100 gr zahar pudra
  • 150 ml lapte rece
  • 250 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • 1 lingura zahar + 1 lingura nuca de cocos.

Mod de preparare

Intr-un bol mixam untul (de la tamperatura camerei) cu zaharul pudra pana devine o crema, apoi adaugam galbenusurile.

Incorporam faina, praful de copt, nuca de cocos, sarea si amestecam bine.

Mai apoi punem esenta de vanilie, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de portocala.

Spre final adaugam lapte cate putin, amestecam cu o paleta de silicon si cand obtinem o consistenta cremoasa incetam sa mai turnam lapte.

Ungem o tava cu unt si tapetam cu hartie de copt.

Intr-un pos punem aluat si formam niste cerculete direct in tava.

Amestecam lingura de zahar cu cea de cocos si presaram peste fursecuri cate putin.

Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si lasam fursecurile acolo sa prinda o culoare aurie deasupra.

Le scoatem pe un platou si formam altele pana terminam toata compozitia de aluat.

Mie mi-au iesit 2 tavi si jumatate.

Le lasam sa se raceasca apoi servim!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise