Intr-un bol mixam untul (de la tamperatura camerei) cu zaharul pudra pana devine o crema, apoi adaugam galbenusurile.
Incorporam faina, praful de copt, nuca de cocos, sarea si amestecam bine.
Mai apoi punem esenta de vanilie, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de portocala.
Spre final adaugam lapte cate putin, amestecam cu o paleta de silicon si cand obtinem o consistenta cremoasa incetam sa mai turnam lapte.
Ungem o tava cu unt si tapetam cu hartie de copt.
Intr-un pos punem aluat si formam niste cerculete direct in tava.
Amestecam lingura de zahar cu cea de cocos si presaram peste fursecuri cate putin.
Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si lasam fursecurile acolo sa prinda o culoare aurie deasupra.
Le scoatem pe un platou si formam altele pana terminam toata compozitia de aluat.
Mie mi-au iesit 2 tavi si jumatate.
Le lasam sa se raceasca apoi servim!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii