Autor:
ladydi (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 14 ianuarie 2018
Ingrediente
350 g faina, 225 g unt, 150 g zahar pudra, 1 galbenus crud , 2 galbenusuri fierte, 1 lingurita esenta vanilie, un praf de sare, dulceata de rubarba cu ghimbir si caju, zahar pudra
Dificultate: Medie | Timp: 3h 30 min
Mod de preparare
Frecăm untul cu zahărul pudra, apoi adaugăm galbenușul crud și cele fierte pasate, esența vanilată și făina amestecată cu sarea. Frământăm aluatul până se desprinde de pe măini, îl înfășurăm în folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 2 ore. Întindem aluatul pe masa presărată cu făină, îl decupăm în forme de crăciun (stea, braduț, clopoțel. etc.) și așezăm fursecurile în tava tapetată cu hârtie de copt. Le coacem circa 10-12 minute la 180 de grade C. Le lăsăm să se răcească, apoi le lipim două căte două cu dulceață și le pudrăm cu zahăr pudră.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri de iarna" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Retete de Craciun
Intr-un castron cernem faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un
0 voturi
0 comentarii
2h 30 min
Pentru Revelion, am pregatit piftie de porc.
Urechea de porc se parleste si se spala bine. Se
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate