autor:

Delicii Sanatoase

» » , , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de post, Retete vegetariene

Fursecuri din pulpa de migdale

Autor: Delicii Sanatoase (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Delicii Sanatoase (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 noiembrie 2013

Ingrediente
2 cani pulpa migdale (ramasa de la lapte), 1/2 cana fulgi cocos, 2 Lg pudra de lucuma, 1 Lg maca, 3 Lg cacao/carob, 1/2 cana curmale si smochine maruntite, 2 Lg boabe de cacao crude si maruntite, 1/2 banana, 1 Lg tarate de psyllium, 3/4 cana lapte de migdale, 3 Lg zahar din palmier de cocos (poate fi inlocuit cu pasta din curmale sau miere)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

De multe ori cand fac lapte de migdale, pun pulpa in frigider cu gandul sa prepar ceva din ea zilele urmatoare. Din pacate se intampla frecvent sa o arunc pentru ca uit de ea sau nu am timp sa pregatesc. Si nu-mi place deloc asta. De aceea mi-am propus sa nu se mai intample, pentru ca o consider risipa.



Sunt tare incantata de cum au iesit aceste fursecuri. Toate ingredientele le-am pus in robotul cu lama S si am procesat pana am obtinut o compozitie bine omogenizata. Se pot amesteca si direct intr-un bol.



Apoi am dat forma prajiturelelor si le-am pus la deshidratat peste noapte la 40 grade. Mi-a placut tare mult cum au iesit, mai crocante. Pot fi consumate alaturi de un pahar de lapte vegetal sau ca si snack.



Dupa preferinte se poate adauga : stafide, goji, merisoare.



In loc de lapte de migdale se poate pune putina apa. Am optat pentru zaharul din palmier de cocos, deoarece nu doream o compozitie prea moale. Dar cu siguranta e in regula sa folosesti pasta de curmale (curmale si apa in blender) sau miere.



Cu drag,

Valentina

DeliciiSanatoase.ro
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri din pulpa de migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Mâncare de post cu ciuperci şi dovleac

Mâncare de post cu ciuperci şi dovleac

Ciupercile se curăţă, se păstrează picioruşele care se toacă . Se călesc picioruşele cu

5 voturi    3 comentarii
1h
Retete vegetariene
Pasta picanta din cartofi dulci (raw vegan)

Pasta picanta din cartofi dulci (raw vegan)

Cartoful, mustarul, avocado, si uleiul se amesteca foarte bine in robotul cu lama in S, pana devine

4 voturi    2 comentarii
15 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Delicii Sanatoase

    Delicii Sanatoase (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2014

    Le-am tinut la deshidrator aprox. 12 ore. Asta in functie si cat de uscate doriti sa fie. Intr-adevar la fructe dureaza mai mult. Continutul de apa este mult mai mare.

  • Fara foto

    Delicii Sanatoase , 16 octombrie 2014

    Le-am tinut la deshidrator aprox. 12 ore. Asta in functie si cat de uscate doriti sa fie. Intr-adevar la fructe dureaza mai mult. Continutul de apa este mult mai mare.

  • Fara foto

    Madi Ghica , 15 octombrie 2014

    Cate ore a durat deshidratatul si la ce temperatura? Eu am incercat sa deshidratez fructe si dureaza enorm, ma gandesc la la fursecuri e si mai mult....

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2013

      Cred ca sant tare aromate si bune !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2013

      Excelente...

    • Fara foto

      COMY.M. (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2013

      delicioase.

    • Fara foto

      Cosmina Mosoran , 25 noiembrie 2013

      delicioase

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • 2 cani pulpa migdale (ramasa de la lapte)
  • 1/2 cana fulgi cocos
  • 2 Lg pudra de lucuma
  • 1 Lg maca
  • 3 Lg cacao/carob
  • 1/2 cana curmale si smochine maruntite
  • 2 Lg boabe de cacao crude si maruntite
  • 1/2 banana
  • 1 Lg tarate de psyllium
  • 3/4 cana lapte de migdale
  • 3 Lg zahar din palmier de cocos (poate fi inlocuit cu pasta din curmale sau miere)

Raporteaza reteta

Retete
de Delicii Sanatoase
Praline de tahini

Praline de tahini

Eu am folosit pasta de tahini cumparata, facuta din seminte integrale de susan. Se gaseste in magazinele

10 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Ciorba cruda de telina

Ciorba cruda de telina

Cand am inceput sa experimentez alimentatia fara foc, am incercat si cateva supe/ciorba crude, dar

4 voturi    1 comentariu
30 min
Supe de legume
Ciocolata de casa (raw vegan)

Ciocolata de casa (raw vegan)

Caju-ul se pune in robotul cu lama S si se proceseaza in jur de 10-15 minute pana cand devine o crema

8 voturi    6 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Delicii Sanatoase (Chef de cuisine)

Le-am tinut la deshidrator aprox. 12 ore. Asta in functie si cat de uscate doriti sa fie. Intr-adevar la fructe dureaza mai mult. Continutul de apa este mult mai mare.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Prazul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei și apă. Apoi se adaugă ardeiul kapia

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
SARMALUTE CU URDA IN FOI DE STEVIE (2)