autor:

Delicii Sanatoase

» » , , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de post, Retete vegetariene

Fursecuri din pulpa de migdale

Autor: Delicii Sanatoase (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Delicii Sanatoase (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 noiembrie 2013

Ingrediente
2 cani pulpa migdale (ramasa de la lapte), 1/2 cana fulgi cocos, 2 Lg pudra de lucuma, 1 Lg maca, 3 Lg cacao/carob, 1/2 cana curmale si smochine maruntite, 2 Lg boabe de cacao crude si maruntite, 1/2 banana, 1 Lg tarate de psyllium, 3/4 cana lapte de migdale, 3 Lg zahar din palmier de cocos (poate fi inlocuit cu pasta din curmale sau miere)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

De multe ori cand fac lapte de migdale, pun pulpa in frigider cu gandul sa prepar ceva din ea zilele urmatoare. Din pacate se intampla frecvent sa o arunc pentru ca uit de ea sau nu am timp sa pregatesc. Si nu-mi place deloc asta. De aceea mi-am propus sa nu se mai intample, pentru ca o consider risipa.



Sunt tare incantata de cum au iesit aceste fursecuri. Toate ingredientele le-am pus in robotul cu lama S si am procesat pana am obtinut o compozitie bine omogenizata. Se pot amesteca si direct intr-un bol.



Apoi am dat forma prajiturelelor si le-am pus la deshidratat peste noapte la 40 grade. Mi-a placut tare mult cum au iesit, mai crocante. Pot fi consumate alaturi de un pahar de lapte vegetal sau ca si snack.



Dupa preferinte se poate adauga : stafide, goji, merisoare.



In loc de lapte de migdale se poate pune putina apa. Am optat pentru zaharul din palmier de cocos, deoarece nu doream o compozitie prea moale. Dar cu siguranta e in regula sa folosesti pasta de curmale (curmale si apa in blender) sau miere.



Cu drag,

Valentina

DeliciiSanatoase.ro
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri din pulpa de migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Mousse din avocado cu pudra de roscove

Mousse din avocado cu pudra de roscove

Scobiţi avocado, decojiţi banana şi le puneţi in blender sau le zdrobiţi cu o furculiţă pentru

0 voturi    0 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Diospyros cu nuci si scortisoarã

Diospyros cu nuci si scortisoarã

Cele mai bune deserturi nu au nevoie de un mod de preparare complicat... Textura cremoasã a fructelor,

7 voturi    2 comentarii
5 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Delicii Sanatoase

    Delicii Sanatoase (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2014

    Le-am tinut la deshidrator aprox. 12 ore. Asta in functie si cat de uscate doriti sa fie. Intr-adevar la fructe dureaza mai mult. Continutul de apa este mult mai mare.

  • Fara foto

    Delicii Sanatoase , 16 octombrie 2014

    Le-am tinut la deshidrator aprox. 12 ore. Asta in functie si cat de uscate doriti sa fie. Intr-adevar la fructe dureaza mai mult. Continutul de apa este mult mai mare.

  • Fara foto

    Madi Ghica , 15 octombrie 2014

    Cate ore a durat deshidratatul si la ce temperatura? Eu am incercat sa deshidratez fructe si dureaza enorm, ma gandesc la la fursecuri e si mai mult....

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2013

      Cred ca sant tare aromate si bune !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2013

      Excelente...

    • Fara foto

      COMY.M. (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2013

      delicioase.

    • Fara foto

      Cosmina Mosoran , 25 noiembrie 2013

      delicioase

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • 2 cani pulpa migdale (ramasa de la lapte)
  • 1/2 cana fulgi cocos
  • 2 Lg pudra de lucuma
  • 1 Lg maca
  • 3 Lg cacao/carob
  • 1/2 cana curmale si smochine maruntite
  • 2 Lg boabe de cacao crude si maruntite
  • 1/2 banana
  • 1 Lg tarate de psyllium
  • 3/4 cana lapte de migdale
  • 3 Lg zahar din palmier de cocos (poate fi inlocuit cu pasta din curmale sau miere)

Raporteaza reteta

Retete
de Delicii Sanatoase
Praline de tahini

Praline de tahini

Eu am folosit pasta de tahini cumparata, facuta din seminte integrale de susan. Se gaseste in magazinele

9 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Ciorba cruda de telina

Ciorba cruda de telina

Cand am inceput sa experimentez alimentatia fara foc, am incercat si cateva supe/ciorba crude, dar

4 voturi    1 comentariu
30 min
Supe de legume
Ciocolata de casa (raw vegan)

Ciocolata de casa (raw vegan)

Caju-ul se pune in robotul cu lama S si se proceseaza in jur de 10-15 minute pana cand devine o crema

8 voturi    6 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Delicii Sanatoase (Chef de cuisine)

Le-am tinut la deshidrator aprox. 12 ore. Asta in functie si cat de uscate doriti sa fie. Intr-adevar la fructe dureaza mai mult. Continutul de apa este mult mai mare.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Castraveti bulgaresti Castraveti bulgaresti

Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi li se indeparteaza capetele si se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Frunze de vita oparite Frunze de vita oparite

Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele. Se pun cca.2 l de apa la fiert cu o lingura de sare. Cand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Bucate la borcan
Paste de orez cu legume