autor:

Suzana

» » Prajituri

Fursecuri diversificate

Autor: Suzana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Suzana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 noiembrie 2010

Ingrediente
600 g făină, 400 g unt, 2 ouă, 240 g zahăr pudră, 4 zahăr vanilat, coaja rasă de la o lămâie, , Pentru ornat noi am folosit nuci măcinate, iar pentru umplut dulceaţă, dar se poate folosi şi glazură, pentru ornat, pentru umplut pudingă, după imaginaţia fiecăruia. Noi de exemplu jumătate din aluat l-am colorat cu cacao, astfel au ieşit şi maro nu numai albe. Avantajul la fursecurile acestea este că poţi să le ţii cu zilele, cu cât stau mai mult cu atât sunt mai moi şi mai aromate. La noi s-au terminat foarte repede :)

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

11 voturi

Mod de preparare

Ouăle se separă de albuş, albuşul se pune deoparte. Se frământă toate ingredientele (aici vom pune doar găbenuşurile) până se obţine un aluat fraged, nelipicios. Împachetăm aluatul în folie alimentară şi îl punem în frigider pentru 1-2 ore. Poate sta şi de pe o zi pe alta dacă vreţi.

Eu am împărţit aluatul în două şi în jumătate am pus cacao şi am frământat bine.

Se întinde aluatul în aşa fel încât să fie de aproximativ 5 mm grosime, după care se taie cu formele alese în perechi. Perechea fiecăruia se va găuri pe mijloc. Se aşează în tava unsă cu margarină, se unge cu albuşul de ouă bătut pe jumătate şi se presară cu nucă. Se pune la cuptor pentru aproximativ 10 minute.

Dacă nu aveţi forme de prăjitură se pot tăia rotunde cu ajutorul unui pahar.

Când sunt gata se aleg pe perechi şi se ung cu un strat nu foarte gros de dulceaţă după care se unesc în aşa fel încât cele găurite să fie deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri diversificate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prăjitura After Eight in  Philips Multicooker

Prăjitura After Eight in Philips Multicooker

Amestecăm într-un bol, făina, zahărul, praful de copt şi fulgii de cocos. Apoi punem iaurtul,

7 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu ciocolata si piersici

Prajitura cu ciocolata si piersici

Eu mi-am notat constiincios reteta de prajitura cu ciocolata si piersici si apoi am facut-o dupa

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2010

    Minunate fursecurile merita de incercat.

  • Suzana

    Suzana (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2010

    intr-adevar sunt deliciose, merita incercate

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2010

    cred ca sin foaaaaaaaarte bune!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2010

      Ce bine arata! Si sigur sunt foarte bune!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2010

      Tare bune mai sunt!!!

    • Suzana

      Suzana (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2010

      multumesc

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2010

      Delicioase, yumi,yumi. Felicitari !*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

11 voturi

Ingrediente

  • 600 g făină
  • 400 g unt
  • 2 ouă
  • 240 g zahăr pudră
  • 4 zahăr vanilat
  • coaja rasă de la o lămâie
  • Pentru ornat noi am folosit nuci măcinate
  • iar pentru umplut dulceaţă
  • dar se poate folosi şi glazură
  • pentru ornat
  • pentru umplut pudingă
  • după imaginaţia fiecăruia. Noi de exemplu jumătate din aluat l-am colorat cu cacao
  • astfel au ieşit şi maro nu numai albe. Avantajul la fursecurile acestea este că poţi să le ţii cu zilele
  • cu cât stau mai mult cu atât sunt mai moi şi mai aromate. La noi s-au terminat foarte repede :)

Raporteaza reteta

kok miori (Chef de cuisine)

Minunate fursecurile merita de incercat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Crema de zahar ars, coapta in dovleac Crema de zahar ars, coapta in dovleac

Se spala dovlecii; se taie un capac si se indeparteaza semintele. In fiecare dovleac se pune cate o lingura de miere si se presara

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Budinci
Prajitura cu mere si boti cu crema caramel Prajitura cu mere si boti cu crema caramel

Faina, impreuna cu zaharul, zaharul vaniliat si uleiul se amesteca bine pana ce devine un aluat sfaramicios. Se adauga sarea si ouale

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Tarta cu capsuni si sufleu de smantana