autor:

Suzana

» » Prajituri

Fursecuri diversificate

Autor: Suzana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Suzana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 noiembrie 2010

Ingrediente
600 g făină, 400 g unt, 2 ouă, 240 g zahăr pudră, 4 zahăr vanilat, coaja rasă de la o lămâie, , Pentru ornat noi am folosit nuci măcinate, iar pentru umplut dulceaţă, dar se poate folosi şi glazură, pentru ornat, pentru umplut pudingă, după imaginaţia fiecăruia. Noi de exemplu jumătate din aluat l-am colorat cu cacao, astfel au ieşit şi maro nu numai albe. Avantajul la fursecurile acestea este că poţi să le ţii cu zilele, cu cât stau mai mult cu atât sunt mai moi şi mai aromate. La noi s-au terminat foarte repede :)

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

11 voturi

Mod de preparare

Ouăle se separă de albuş, albuşul se pune deoparte. Se frământă toate ingredientele (aici vom pune doar găbenuşurile) până se obţine un aluat fraged, nelipicios. Împachetăm aluatul în folie alimentară şi îl punem în frigider pentru 1-2 ore. Poate sta şi de pe o zi pe alta dacă vreţi.

Eu am împărţit aluatul în două şi în jumătate am pus cacao şi am frământat bine.

Se întinde aluatul în aşa fel încât să fie de aproximativ 5 mm grosime, după care se taie cu formele alese în perechi. Perechea fiecăruia se va găuri pe mijloc. Se aşează în tava unsă cu margarină, se unge cu albuşul de ouă bătut pe jumătate şi se presară cu nucă. Se pune la cuptor pentru aproximativ 10 minute.

Dacă nu aveţi forme de prăjitură se pot tăia rotunde cu ajutorul unui pahar.

Când sunt gata se aleg pe perechi şi se ung cu un strat nu foarte gros de dulceaţă după care se unesc în aşa fel încât cele găurite să fie deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri diversificate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Baton cu cereale si ciocolata

Baton cu cereale si ciocolata

Topim mierea impreuna cu zaharul la foc mic. Cand incepe sa fiarba adaugam untul si amestecam continuu,

3 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate

Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate

Incalzim cuptorul. Taiem portocalele in felii subtiri. Eu inainte le spal foarte bine cu apa calda. Pregatim

3 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2010

    Minunate fursecurile merita de incercat.

  • Suzana

    Suzana (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2010

    intr-adevar sunt deliciose, merita incercate

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2010

    cred ca sin foaaaaaaaarte bune!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2010

      Ce bine arata! Si sigur sunt foarte bune!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2010

      Tare bune mai sunt!!!

    • Suzana

      Suzana (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2010

      multumesc

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2010

      Delicioase, yumi,yumi. Felicitari !*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

11 voturi

Ingrediente

  • 600 g făină
  • 400 g unt
  • 2 ouă
  • 240 g zahăr pudră
  • 4 zahăr vanilat
  • coaja rasă de la o lămâie
  • Pentru ornat noi am folosit nuci măcinate
  • iar pentru umplut dulceaţă
  • dar se poate folosi şi glazură
  • pentru ornat
  • pentru umplut pudingă
  • după imaginaţia fiecăruia. Noi de exemplu jumătate din aluat l-am colorat cu cacao
  • astfel au ieşit şi maro nu numai albe. Avantajul la fursecurile acestea este că poţi să le ţii cu zilele
  • cu cât stau mai mult cu atât sunt mai moi şi mai aromate. La noi s-au terminat foarte repede :)

Raporteaza reteta

kok miori (Chef de cuisine)

Minunate fursecurile merita de incercat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de ness si bezea