autor:

Alina

» » Dulciuri diverse

Fursecuri duo, cu portocala si cacao

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 februarie 2015

Ingrediente
350g faina de grau, 100 g ulei de palmier/unt, 80 g zahar, 1 ou mare, 3lgt cu varf pudra de portocale, 1/2 lgt bicarbonat de sodiu, 1 lgt zeama lamaie, 50 g apa rece, 1/8 lgt sare, 30 g cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Pune 300 g faina intr-un bol. Adauga uleiul de palmier/untul, oul, pudra de portocale, zaharul (ar fi bine sa il dati prin rasnita si sa il faceti pudra fiindca altfel raman cristale mari), sarea, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si apa rece. Amesteca bine cu mana, pana cand aluatul devine omogen. Adauga restul de faina si amesteca bine, pana cand se dezlipeste de pe vas.
2. Imparte aluatul in doua parti egale. O parte o pudrezi cu cacao si o framanti pana cand culoarea devine omogena.
3. Intinde o foaie alba de aluat pe o hartie de copt pudrata cu pulbere de portocala, separat intinde o foaie neagra de aluat si apoi suprapune-le si taseaza-le cu un sucitor pentru a adera. Intinde si cealalta foaie de aluat alb si taie-o in fasii apoi pune-o deasupra foilor asamblate, procedeaza la fel si cu cea de cacao si pune-o peste foaia taiata de aluat alb apoi taseaza-le putin cu un sucitor. Ruleaza aluatul ajutandu-te de hartia de copt si introdu-l in frigider pentru o ora.
4. Incinge cuptorul la 200 grade Celsius.
5. Scoate aluatul din frigider si taie-l in felii. Aseaza feliile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 10 minute. Dupa ce s-au copt ii scoti si ii lasi sa se raceasca apoi ii poti depozita.
Nota:- in locul pudrei de portocala poti folosi coaja proaspat rasa.
- pudra de portocale o obtii din coji uscate de portocala date prin rasnita de cafea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri duo, cu portocala si cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de cirese

Dulceata de cirese

Se spala fructele, se scot samburii, eventual se lasa in apa rece pentru a scapa de viermi, dar eu

8 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu dovleac(ludaie)

Prajitura cu dovleac(ludaie)

Intr-un castron amestecam faina cu untura apoi punem restul ingredientelor si framantam pana obtinem

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 350g faina de grau
  • 100 g ulei de palmier/unt
  • 80 g zahar
  • 1 ou mare
  • 3lgt cu varf pudra de portocale
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt zeama lamaie
  • 50 g apa rece
  • 1/8 lgt sare
  • 30 g cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Micile vrajitoare Micile vrajitoare

Se spală merele, se decojesc (sau nu) şi se dau prin răzătoarea mare. Se călesc într-o crăticioară, iar dacă merele

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu ciocolata si banane Clatite cu ciocolata si banane

Punem toate ingredientele intr-un bol si le batem cu telul, adăugând faina treptat pana devine o smantana subtire. Luam cu polonicul

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Chec de albus