autor:

Alina

» » Dulciuri diverse

Fursecuri duo, cu portocala si cacao

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 februarie 2015

Ingrediente
350g faina de grau, 100 g ulei de palmier/unt, 80 g zahar, 1 ou mare, 3lgt cu varf pudra de portocale, 1/2 lgt bicarbonat de sodiu, 1 lgt zeama lamaie, 50 g apa rece, 1/8 lgt sare, 30 g cacao

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Pune 300 g faina intr-un bol. Adauga uleiul de palmier/untul, oul, pudra de portocale, zaharul (ar fi bine sa il dati prin rasnita si sa il faceti pudra fiindca altfel raman cristale mari), sarea, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si apa rece. Amesteca bine cu mana, pana cand aluatul devine omogen. Adauga restul de faina si amesteca bine, pana cand se dezlipeste de pe vas.
2. Imparte aluatul in doua parti egale. O parte o pudrezi cu cacao si o framanti pana cand culoarea devine omogena.
3. Intinde o foaie alba de aluat pe o hartie de copt pudrata cu pulbere de portocala, separat intinde o foaie neagra de aluat si apoi suprapune-le si taseaza-le cu un sucitor pentru a adera. Intinde si cealalta foaie de aluat alb si taie-o in fasii apoi pune-o deasupra foilor asamblate, procedeaza la fel si cu cea de cacao si pune-o peste foaia taiata de aluat alb apoi taseaza-le putin cu un sucitor. Ruleaza aluatul ajutandu-te de hartia de copt si introdu-l in frigider pentru o ora.
4. Incinge cuptorul la 200 grade Celsius.
5. Scoate aluatul din frigider si taie-l in felii. Aseaza feliile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 10 minute. Dupa ce s-au copt ii scoti si ii lasi sa se raceasca apoi ii poti depozita.
Nota:- in locul pudrei de portocala poti folosi coaja proaspat rasa.
- pudra de portocale o obtii din coji uscate de portocala date prin rasnita de cafea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri duo, cu portocala si cacao" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Amandine

Amandine

Mod de preparare Blat: separam albusurile de galbenus. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,

12 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Dulciuri diverse
Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

Apa si zaharul se pun la foc pana se face un sirop. Cand siropul s-a leagat, se adauga fructele.

3 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 350g faina de grau
  • 100 g ulei de palmier/unt
  • 80 g zahar
  • 1 ou mare
  • 3lgt cu varf pudra de portocale
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt zeama lamaie
  • 50 g apa rece
  • 1/8 lgt sare
  • 30 g cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Budinca dulce de dovleac