Fursecuri fragede

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri fragede

Ingrediente

  • 250 g unt/margarina,
  • 125 g zahar,
  • 2 pliculete zahar vanilat,
  • 1 ou,
  • 3 galbenusuri,
  • 250 g faina,
  • 150 g amidon (din porumb - Gustin).
  • Pentru glazura:
  • 150 g ciocolata de menaj,
  • 2 lingurite de ulei.

Mod de preparare

Reteta e preluata din retetarul Dr. Oetker. Mixam untul/margarina la viteza mare; adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat si amestecam pana se formeaza o masa compacta.

Adaugam apoi oul si galbenusurile, pe rand, cam la 1/2 minut fiecare.

Adaugam faina amestecata cu amidonul si mixam bine, sa se incorporeze ingredientele uscate in aluat.

Punem aluatul intr-un poche si "spritam" coronite pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem coronitele la 180 de grade, cca 12 minute. Le scoatem din cuptor si le lasam la racit.

Punem ciocolata la bain marie, o amestecam cu uleiul si o tinem pe baie de aburi la foc mic pana devine o masa compacta.

Scufundam pe jumatate fursecurile in ciocolata topita si le asezam apoi pe hartie de copt.

Le decoram, dupa preferinta. Eu am pus putina nuca de cocos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...

Spuma de capsuni
Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)

Ardei umpluţi (slow cooker)
Gem de cirese

Gem de cirese

Reteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.

Gem de cirese
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor