Reteta e preluata din retetarul Dr. Oetker. Mixam untul/margarina la viteza mare; adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat si amestecam pana se formeaza o masa compacta.
Adaugam apoi oul si galbenusurile, pe rand, cam la 1/2 minut fiecare.
Adaugam faina amestecata cu amidonul si mixam bine, sa se incorporeze ingredientele uscate in aluat.
Punem aluatul intr-un poche si "spritam" coronite pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Coacem coronitele la 180 de grade, cca 12 minute. Le scoatem din cuptor si le lasam la racit.
Punem ciocolata la bain marie, o amestecam cu uleiul si o tinem pe baie de aburi la foc mic pana devine o masa compacta.
Scufundam pe jumatate fursecurile in ciocolata topita si le asezam apoi pe hartie de copt.
Le decoram, dupa preferinta. Eu am pus putina nuca de cocos.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii