autor:

Alexandrina

» » Dulciuri diverse

Fursecuri fragede

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 decembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 decembrie 2014

Ingrediente
250 g unt/margarina,, 125 g zahar,, 2 pliculete zahar vanilat,, 1 ou,, 3 galbenusuri,, 250 g faina,, 150 g amidon (din porumb - Gustin)., Pentru glazura:, 150 g ciocolata de menaj,, 2 lingurite de ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

5 voturi

Mod de preparare

Reteta e preluata din retetarul Dr. Oetker. Mixam untul/margarina la viteza mare; adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat si amestecam pana se formeaza o masa compacta.

Adaugam apoi oul si galbenusurile, pe rand, cam la 1/2 minut fiecare.



Adaugam faina amestecata cu amidonul si mixam bine, sa se incorporeze ingredientele uscate in aluat.



Punem aluatul intr-un poche si "spritam" coronite pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem coronitele la 180 de grade, cca 12 minute. Le scoatem din cuptor si le lasam la racit.



Punem ciocolata la bain marie, o amestecam cu uleiul si o tinem pe baie de aburi la foc mic pana devine o masa compacta.



Scufundam pe jumatate fursecurile in ciocolata topita si le asezam apoi pe hartie de copt.

Le decoram, dupa preferinta. Eu am pus putina nuca de cocos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri fragede

Fursecuri fragede

Se sparg cele 4 oua intr-un castron si se amesteca bine de tot cu zaharul (cca 2-3 minute). Apoi

2 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
Fursecuri fragede cu nuca si gem

Fursecuri fragede cu nuca si gem

Toate ingredientele le scoateti sa fie la temperatura camerei. Amestecam margarina cu untura. Punem

11 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2016

    Cautam ceva deosebit.. si am gasit! Felicitari!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2014

    Delicioase...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

5 voturi

Ingrediente

  • 250 g unt/margarina,
  • 125 g zahar,
  • 2 pliculete zahar vanilat,
  • 1 ou,
  • 3 galbenusuri,
  • 250 g faina,
  • 150 g amidon (din porumb - Gustin).
  • Pentru glazura:
  • 150 g ciocolata de menaj,
  • 2 lingurite de ulei.

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

52 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
PrajituraMimoza

PrajituraMimoza

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g

10 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste

Ramona (Chef de cuisine)

Cautam ceva deosebit.. si am gasit! Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Gogosi pufoase cu lamaie