Fursecuri fragede

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri fragede

Ingrediente

  • 250 g unt/margarina,
  • 125 g zahar,
  • 2 pliculete zahar vanilat,
  • 1 ou,
  • 3 galbenusuri,
  • 250 g faina,
  • 150 g amidon (din porumb - Gustin).
  • Pentru glazura:
  • 150 g ciocolata de menaj,
  • 2 lingurite de ulei.

Mod de preparare

Reteta e preluata din retetarul Dr. Oetker. Mixam untul/margarina la viteza mare; adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat si amestecam pana se formeaza o masa compacta.

Adaugam apoi oul si galbenusurile, pe rand, cam la 1/2 minut fiecare.

Adaugam faina amestecata cu amidonul si mixam bine, sa se incorporeze ingredientele uscate in aluat.

Punem aluatul intr-un poche si "spritam" coronite pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem coronitele la 180 de grade, cca 12 minute. Le scoatem din cuptor si le lasam la racit.

Punem ciocolata la bain marie, o amestecam cu uleiul si o tinem pe baie de aburi la foc mic pana devine o masa compacta.

Scufundam pe jumatate fursecurile in ciocolata topita si le asezam apoi pe hartie de copt.

Le decoram, dupa preferinta. Eu am pus putina nuca de cocos.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor