Fursecuri fragede cu nuca si gem

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Fursecuri fragede cu nuca si gem

Ingrediente

  • 100 gr untura
  • 150 gr margarina
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 160 gr nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom
  • 550-600 gr faina
  • 1 lingura coaja de portocala rasa
  • zahar pudra
  • gem de prune

Mod de preparare

Toate ingredientele le scoateti sa fie la temperatura camerei.

Amestecam margarina cu untura.

Punem zaharul peste si mixam bine,pana ce cristalele de zahar se topesc.

Adaugam ouale si mixam in continuare.

Incorporam si nuca,praful de copt,esenta si coaja de portocala.

La urma punem faina,treptat.

Va rezulta un aluat molicel,dar nu va speriati ca se modeleaza foarte bine si nu se lipeste de maini.

Luam o tava o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt,sau nu.

Rupem bucatele mici de aluat si facem bile,putin mai maricele.

Facem o gaura in mijlocul bilelor si punem cu o lingurita gem.

Le asezam in tava.

Dam tava in cuptorul incins ,la o temperatura potrivita.

Lasam acolo fursecurile pana se auresc putin.

Le scotem ,le lasam sa se racoreasca si le tavalim prin zahar pudra.

Eu am facut o tava cu gem si o tava le-am facut in forma de potcoava.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise