Toate ingredientele le scoateti sa fie la temperatura camerei.
Amestecam margarina cu untura.
Punem zaharul peste si mixam bine,pana ce cristalele de zahar se topesc.
Adaugam ouale si mixam in continuare.
Incorporam si nuca,praful de copt,esenta si coaja de portocala.
La urma punem faina,treptat.
Va rezulta un aluat molicel,dar nu va speriati ca se modeleaza foarte bine si nu se lipeste de maini.
Luam o tava o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt,sau nu.
Rupem bucatele mici de aluat si facem bile,putin mai maricele.
Facem o gaura in mijlocul bilelor si punem cu o lingurita gem.
Le asezam in tava.
Dam tava in cuptorul incins ,la o temperatura potrivita.
Lasam acolo fursecurile pana se auresc putin.
Le scotem ,le lasam sa se racoreasca si le tavalim prin zahar pudra.
Eu am facut o tava cu gem si o tava le-am facut in forma de potcoava.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii