Toate ingredientele le scoateti sa fie la temperatura camerei.
Amestecam margarina cu untura.
Punem zaharul peste si mixam bine,pana ce cristalele de zahar se topesc.
Adaugam ouale si mixam in continuare.
Incorporam si nuca,praful de copt,esenta si coaja de portocala.
La urma punem faina,treptat.
Va rezulta un aluat molicel,dar nu va speriati ca se modeleaza foarte bine si nu se lipeste de maini.
Luam o tava o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt,sau nu.
Rupem bucatele mici de aluat si facem bile,putin mai maricele.
Facem o gaura in mijlocul bilelor si punem cu o lingurita gem.
Le asezam in tava.
Dam tava in cuptorul incins ,la o temperatura potrivita.
Lasam acolo fursecurile pana se auresc putin.
Le scotem ,le lasam sa se racoreasca si le tavalim prin zahar pudra.
Eu am facut o tava cu gem si o tava le-am facut in forma de potcoava.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii