Fursecuri fragede glazurate in ciocolata cu lapte, apoi date prin cocos.
Fursecuri fragede glazurate în ciocolată cu lapte, apoi date prin cocos, ornamente de zahăr sau nucă rumenită și măcinată. Le-am pudrat și cu zahăr cu aromă de rom, pentru o notă specială și un plus de savoare.
Mod de preparare:
Se bat albușurile spumă cu un praf de sare, se adaugă treptat gălbenușurile, îndulcitorul, uleiul, apoi făina, amidonul şi praful de copt şi se amestecă bine.
Din compoziția rezultată se toarnă cu o lingură într-o tavă pregătită cu hârtie de copt, la distanță între ele, pentru că se întind. Se presară stafide, după gust.
Se coc, la foc mediu, maxim 15 minute, fiecare tavă, verificând fursecurile (în funcție de cuptorul fiecăruia), astfel încât să nu se rumenească, ci să rămână ușor aurii.
Pentru glazură, se pun ciocolata cu lapte și laptele într-un ibric, se încălzesc pe foc mic, amestecând tot timpul, până se omogenizează, iar apoi până se îngroașă ușor. În tot acest timp, se ridică ibricul din când în când ibricul de pe foc, pentru a nu se arde amestecul. Se lasă la răcit 5 minute, apoi se toarnă într-un castron.
Se trece fiecare fursec prin glazură, se așază pe un grătar pentru răcire, pentru ca surplusul de glazură să se scurgă, apoi se cu partea glazurată prin cocos, nucă sau bombonele. Unele se pot pudra și cu zahăr cu aromă de rom, sunt foarte gustoase.
Timp pregătire: aprox 10 min
Timp coacere: aprox 15 min fiecare tavă (eu am obținut 4 tăvi)
Porţii: 16
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/12/fursecuri-glazurateasortate.html

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii