Făina, cacaoa, praful de copt și bicarbonatul se cern într-un vas. Se amestecă ușor pentru a le omogeniza.
Dulceața, uleiul, ghimbirul și sarea se mixează în alt vas. Se adaugă și zahărul, iar apoi, treptat mixul de făină și cacao.
Renunțăm la mixer și frământăm cu mâna un aluat elastic. Îl întindem pe planșa de lucru și-l modelăm ( pe lângă forma Hello Kitty, am făcut și fursecuri simple, rotunde iar înainte de-a le pune la copt le-am trecut prin zahăr pudră ).
Așezăm fursecurile în tavă, pe hârtia de copt, apoi le dăm la cuptor la 180 de grade, timp de 10 minute ( nu sfidați timpul deoarece veți usca fursecurile și vor deveni tari după răcire ). Cuptorul trebuie să fie preîncălzit.
Se pot servi alături de o ceașcă cu cafea sau ceai, sau pot fi un desert atrăgător pentru copiii mofturoși.
Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii