Fursecuri moi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 g faina,
  • 2 oua,
  • 100 g zahar,
  • un praf de sare,
  • 200 g unt.
  • Pentru decorare:
  • 4 linguri gem sau dulceata de cirese,
  • un albus,
  • 50 g migdale macinate.

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un castron, se face la mijloc o scobitura si se pun ouale.

Se adauga zaharul, sarea si 18o g unt, in bucatele, peste faina.

Se amesteca mai intai cu o lingura de lemn, apoi se framanta bine totul si se da la frigider o jumatate de ora ca sa se odihneasca.

Se scoate din frigider si se fac bilute cu diametrul de cca 3 cm.

Cu degetul se face (se apasa) o scobitura in mijlocul fiecarei bilute. Scobiturile se umplu cu gem sau dulceata de ciresesi si se ung deasupra cu albus de ou batut.

Se presara deasupra migdale macinate, se aseaza in tava de la cuptor, unsa cu untul ramas, si se introduc in cuptorul incalzit.

Se lasa la cuptor 15 minute la 220°. Se scot si se lasa la racit.

Trebuie sa iasa in jur de 3o fursecuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor