Se cerne faina intr-un castron, se face la mijloc o scobitura si se pun ouale.
Se adauga zaharul, sarea si 18o g unt, in bucatele, peste faina.
Se amesteca mai intai cu o lingura de lemn, apoi se framanta bine totul si se da la frigider o jumatate de ora ca sa se odihneasca.
Se scoate din frigider si se fac bilute cu diametrul de cca 3 cm.
Cu degetul se face (se apasa) o scobitura in mijlocul fiecarei bilute. Scobiturile se umplu cu gem sau dulceata de ciresesi si se ung deasupra cu albus de ou batut.
Se presara deasupra migdale macinate, se aseaza in tava de la cuptor, unsa cu untul ramas, si se introduc in cuptorul incalzit.
Se lasa la cuptor 15 minute la 220°. Se scot si se lasa la racit.
Trebuie sa iasa in jur de 3o fursecuri.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii