autor:

Fara foto

» » Prajituri

Fursecuri moi

Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Olariu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 martie 2011

Ingrediente
Pentru aluat:, 300 g faina,, 2 oua,, 100 g zahar,, un praf de sare,, 200 g unt., , Pentru decorare:, 4 linguri gem sau dulceata de cirese,, un albus,, 50 g migdale macinate.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un castron, se face la mijloc o scobitura si se pun ouale.
Se adauga zaharul, sarea si 18o g unt, in bucatele, peste faina.
Se amesteca mai intai cu o lingura de lemn, apoi se framanta bine totul si se da la frigider o jumatate de ora ca sa se odihneasca.
Se scoate din frigider si se fac bilute cu diametrul de cca 3 cm.
Cu degetul se face (se apasa) o scobitura in mijlocul fiecarei bilute. Scobiturile se umplu cu gem sau dulceata de ciresesi si se ung deasupra cu albus de ou batut.
Se presara deasupra migdale macinate, se aseaza in tava de la cuptor, unsa cu untul ramas, si se introduc in cuptorul incalzit.
Se lasa la cuptor 15 minute la 220°. Se scot si se lasa la racit.
Trebuie sa iasa in jur de 3o fursecuri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri moi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Fursecuri moi

Fursecuri moi

Se amesteca untul cu mierea si cu cele doua oua. Se varsa apoi laptele cald, se face o pasta, se

10 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Happy Valentine’s Day

Tarta Happy Valentine’s Day

Se face aluatul se amesteca faina cu untul si un praf de sare, dup ace se omogenizeaza inredientele,

3 voturi    10 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 g faina,
  • 2 oua,
  • 100 g zahar,
  • un praf de sare,
  • 200 g unt.
  • Pentru decorare:
  • 4 linguri gem sau dulceata de cirese,
  • un albus,
  • 50 g migdale macinate.

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Olariu
Nutellotta

Nutellotta

Blat: Se topeste ciocolata intr-o craticioara (in bain-marie). Cand s-a topit, se adauga untul.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Ceafa de porc pe pat de cartofi la cuptor

Cartofii se curata si se taie patratele. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Fripturi
Tort Mimosa

Tort Mimosa

Se freaca bine 2 galbenusuri cu 5o g zahar si 50 g faina. Se adauga coaja de lamaie si 250 ml lapte.

2 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Prajituri

Chec cu lamaie Chec cu lamaie

Mixez 3 oua bine, apoi adaug 220 gr zahar in ploaie si mixez pana se topeste zaharul. Apoi adaug zeama de lamaie, mixez bine (dupa fiecare

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu gem Prajitura cu gem

Puneti untul topit intr-un bol, adaugati zaharul, zaharul vanilat si ouale. Amestecati bine cu un tel sau mixer. Adaugati apoi faina

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
rulouri cu crema de vanilie