autor:

andreutza

» » , Aperitive, Dulciuri diverse

Fursecuri rafinate

Autor: andreutza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andreutza (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 ianuarie 2010

Ingrediente
Ingrediente:, , 150 g unt, 220 g zahar pudra, 1 ou, 150 g faina, 1 esenta de vanilie, , , Pentru crema:, , 100 g ciocolata(sau doua lg pudra cacao), 1 lg zahar pudra, 2 lg apa, 1 lg romm, 50 g unt, , Pentru decorat:, , 50 g pudra de cacao

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

1: Freci spuma zaharului cu untul adaugi oul , esenta de vanilie si faina treptat, framantand pana obti un aluat uniform si consistent. Acoperi aluatul si il lasi 30 de minute la rece.
2: Topesti ciocolata pe baie de aburi, adaugi zaharul, doua lg de apa si lasi sa fiarba pana devine o crema groasa. Adaugi romul, amesteci si o dai deoparte de pe foc. Cand se mai racoreste, adaugi untul, putin cate putin, si freci bine.
3: Intinzi aluatul in foaie, tai patrate cu latura de 6 cm si modelezi din aluatul respectiv bilute pe care le asezi pe o tava tapetata cu folie speciala de copt. Le introduci in cuptor preincalzit si lelasi la copt circa 15 minute.
4 :Cand le scoti , le inbraci in crema de ciocolata si le tavalesti prin pudra de cacao.
5: Bilutele de ciocolata se pastreaza la rece pana in momentul serviri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri rafinate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite cu branza si capsuni

Clatite cu branza si capsuni

Se coc clatitele si se lasa la racit Branza se paseaza bine cu capsunii, zaharul si zaharul vanilat.

1 vot    1 comentariu
2h
Dulciuri diverse
Tartă cu nucă de cocos şi portocale

Tartă cu nucă de cocos şi portocale

Aluatul de foietaj se întinde de 3mm şi se pune într-o tavă de tartă unsă cu unt. Se coace

1 vot    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Foarte buna reteta! Chiar daca nu are poze, le ;i v[d cum arata, ca a fost explicata bine. Felicitari!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Delicioase

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 150 g unt
  • 220 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 150 g faina
  • 1 esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 100 g ciocolata(sau doua lg pudra cacao)
  • 1 lg zahar pudra
  • 2 lg apa
  • 1 lg romm
  • 50 g unt
  • Pentru decorat:
  • 50 g pudra de cacao

Raporteaza reteta

Retete
de andreutza
Merluciu cu maioneza

Merluciu cu maioneza

Pui pestele spalat la fiert in apa sarata, inpreuna cu morcovii, curatati si spalati. Scoti pestele

1 vot    6 comentarii
35 min
Mancaruri cu peste
Varza dulce cu smantana

Varza dulce cu smantana

Cureti varza de foile exterioare si o toci. O presari cu sare si o lasi 15 minute . Apoi o presezi

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecel cu smantana

Dovlecel cu smantana

Cureti dovleci de coaja si ii tai pe lung in felii de 1/2cm. Presari feliile cu sare si le lasi

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Fripturi

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Foarte buna reteta! Chiar daca nu are poze, le ;i v[d cum arata, ca a fost explicata bine. Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mere umplute