autor:

andreutza

» » , Aperitive, Dulciuri diverse

Fursecuri rafinate

Autor: andreutza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andreutza (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 ianuarie 2010

Ingrediente
Ingrediente:, , 150 g unt, 220 g zahar pudra, 1 ou, 150 g faina, 1 esenta de vanilie, , , Pentru crema:, , 100 g ciocolata(sau doua lg pudra cacao), 1 lg zahar pudra, 2 lg apa, 1 lg romm, 50 g unt, , Pentru decorat:, , 50 g pudra de cacao

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

1: Freci spuma zaharului cu untul adaugi oul , esenta de vanilie si faina treptat, framantand pana obti un aluat uniform si consistent. Acoperi aluatul si il lasi 30 de minute la rece.
2: Topesti ciocolata pe baie de aburi, adaugi zaharul, doua lg de apa si lasi sa fiarba pana devine o crema groasa. Adaugi romul, amesteci si o dai deoparte de pe foc. Cand se mai racoreste, adaugi untul, putin cate putin, si freci bine.
3: Intinzi aluatul in foaie, tai patrate cu latura de 6 cm si modelezi din aluatul respectiv bilute pe care le asezi pe o tava tapetata cu folie speciala de copt. Le introduci in cuptor preincalzit si lelasi la copt circa 15 minute.
4 :Cand le scoti , le inbraci in crema de ciocolata si le tavalesti prin pudra de cacao.
5: Bilutele de ciocolata se pastreaza la rece pana in momentul serviri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri rafinate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura malai

Prajitura malai

Se pregatesc ingredientele, ouale sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol adaugam faina de malai

1 vot    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Ciocolatina

Ciocolatina

Se topeste ciocolata untul si laptele la ben marie pina este o crema fina se adauga restul componentelor

6 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Foarte buna reteta! Chiar daca nu are poze, le ;i v[d cum arata, ca a fost explicata bine. Felicitari!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Delicioase

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 150 g unt
  • 220 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 150 g faina
  • 1 esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 100 g ciocolata(sau doua lg pudra cacao)
  • 1 lg zahar pudra
  • 2 lg apa
  • 1 lg romm
  • 50 g unt
  • Pentru decorat:
  • 50 g pudra de cacao

Raporteaza reteta

Retete
de andreutza
Merluciu cu maioneza

Merluciu cu maioneza

Pui pestele spalat la fiert in apa sarata, inpreuna cu morcovii, curatati si spalati. Scoti pestele

1 vot    6 comentarii
35 min
Mancaruri cu peste
Varza dulce cu smantana

Varza dulce cu smantana

Cureti varza de foile exterioare si o toci. O presari cu sare si o lasi 15 minute . Apoi o presezi

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecel cu smantana

Dovlecel cu smantana

Cureti dovleci de coaja si ii tai pe lung in felii de 1/2cm. Presari feliile cu sare si le lasi

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Fripturi

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Foarte buna reteta! Chiar daca nu are poze, le ;i v[d cum arata, ca a fost explicata bine. Felicitari!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Negresa