autor:

andreutza

» » , Aperitive, Dulciuri diverse

Fursecuri rafinate

Autor: andreutza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andreutza (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 ianuarie 2010

Ingrediente
Ingrediente:, , 150 g unt, 220 g zahar pudra, 1 ou, 150 g faina, 1 esenta de vanilie, , , Pentru crema:, , 100 g ciocolata(sau doua lg pudra cacao), 1 lg zahar pudra, 2 lg apa, 1 lg romm, 50 g unt, , Pentru decorat:, , 50 g pudra de cacao

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

1 vot

Mod de preparare

1: Freci spuma zaharului cu untul adaugi oul , esenta de vanilie si faina treptat, framantand pana obti un aluat uniform si consistent. Acoperi aluatul si il lasi 30 de minute la rece.
2: Topesti ciocolata pe baie de aburi, adaugi zaharul, doua lg de apa si lasi sa fiarba pana devine o crema groasa. Adaugi romul, amesteci si o dai deoparte de pe foc. Cand se mai racoreste, adaugi untul, putin cate putin, si freci bine.
3: Intinzi aluatul in foaie, tai patrate cu latura de 6 cm si modelezi din aluatul respectiv bilute pe care le asezi pe o tava tapetata cu folie speciala de copt. Le introduci in cuptor preincalzit si lelasi la copt circa 15 minute.
4 :Cand le scoti , le inbraci in crema de ciocolata si le tavalesti prin pudra de cacao.
5: Bilutele de ciocolata se pastreaza la rece pana in momentul serviri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri rafinate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose cu nutella si mure

Briose cu nutella si mure

Se amesteca bine ouale cu glucoza, se adauga uleiul si iaurtul. Separat se amesteca faina, cu bicarbonatul

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine este perfecta la clatite, alaturi de o inghetata sau doar ca sa inveselim un chec,

1 vot    0 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Foarte buna reteta! Chiar daca nu are poze, le ;i v[d cum arata, ca a fost explicata bine. Felicitari!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Delicioase

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 150 g unt
  • 220 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 150 g faina
  • 1 esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 100 g ciocolata(sau doua lg pudra cacao)
  • 1 lg zahar pudra
  • 2 lg apa
  • 1 lg romm
  • 50 g unt
  • Pentru decorat:
  • 50 g pudra de cacao

Raporteaza reteta

Retete
de andreutza
Merluciu cu maioneza

Merluciu cu maioneza

Pui pestele spalat la fiert in apa sarata, inpreuna cu morcovii, curatati si spalati. Scoti pestele

1 vot    6 comentarii
35 min
Mancaruri cu peste
Varza dulce cu smantana

Varza dulce cu smantana

Cureti varza de foile exterioare si o toci. O presari cu sare si o lasi 15 minute . Apoi o presezi

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecel cu smantana

Dovlecel cu smantana

Cureti dovleci de coaja si ii tai pe lung in felii de 1/2cm. Presari feliile cu sare si le lasi

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Fripturi

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Foarte buna reteta! Chiar daca nu are poze, le ;i v[d cum arata, ca a fost explicata bine. Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Papanasi la tigaie cu lingura