autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Dulciuri diverse

Fursecuri rapide cu gem

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 martie 2011

Ingrediente
Ingrediente pentru aprox. 50 de fursecuri:, , 1. 160 gr unt, 2. 170 gr zahar, 3. 2 cani si jumatate de faina, 4. 1 ou, 5. o lingurita praf de copt, 6. esenta vanilie, 7. gem de care-ti place dar sa fie mai solid (eu am folosit de zmeura)

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

3 voturi

Mod de preparare

Fiindca ieri am tinut neaparat sa iti arat reteta de mucenici moldovenesti, am sucit un pic lucrurile cu Ziua Femeii asa ca, iti urez cu putina intarziere 'La multi Ani!' si-o primavara frumoasa! Mai mult decat atat, vreau sa te rasfeti - pentru ca meriti, nu-i asa :) ?! - cu un mic dejun la pat. Ce daca-i mijlocul saptamanii? Daca nu ai apucat pe 8 martie, da-ti astazi putin timp. Un ceai cald, o floare, o carte buna si niste fursecuri cu gem de zmeura, te vor face sa incepi ziua cu mai mult elan :)!

Untul il topesti la bain-marie, apoi intr-un vas bati zaharul cu untul pana se face ca o crema usoara. Adaugi oul, vanilia si 2 cani de faina amestecata inainte cu praful de copt si framanti. In momentul asta vei avea un aluat destul de moale si cam lipicios, din cauza untului. Asa ca, mai torni din restul de faina, pana obtii un aluat pe care sa il poti cat de cat manevra.

Il imparti in 4 si faci 4 suluri groase de 2 cm. Ajutandu-te de o bucata de hartie de copt, dupa ce ai dat cu mana o forma aproximativa de sul, vei definitiva forma ruland-o cu hartia de copt. Un fel de "hai la groapa cu furnici" pentru aluat :) . Pui hartie de copt in doua tavi si pui cate doua suluri intr-o tava, la distanta de 10 cm unul de altul.

Cu varful rotund al unui cutit de masa sau cu ceva similar trasezi un "canal" pe mijlocul fiecarui sul, pe toata lungimea sa. Apoi umpli "canalul" cu gem si pui tava in cuptorul preincalzit la 175 de grade, pe randul de sus, pentru 15-20 min. Cand incep sa devina maronii, le scoti, le lasi sa se raceasca si cu un cutit foarte bine ascutit, tai in diagonala felii de 2 cm.

Ma gandesc serios sa incep sa fac fotografii si din timpul prepararii fiindca e clar ca o imagine face cat 500 de cuvinte, citind cat am scris de mult :) . Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri rapide cu gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec marmorat

Chec marmorat

Stafidele se pun la hidratat in coniac si rom. Albusurile se bat spuma cu putina zeama de lamaie.

38 voturi    18 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Mere coapte

Mere coapte

Spalam merele si le scobim in mijloc, batem albusurile spuma cu zahar apoi adaugam nucile si scortisoara,

1 vot    2 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2013

    Ai descris foarte bine pregatirea lor. Sunt faine si gustoase ! Salvez reteta...multumesc !

  • Dulceata_de_trandafiri

    Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine) , 09 martie 2011

    Merci, Mia, sper ca s-a inteles "tehnica" asa cum am descris, nu sunt deloc complicat de facut, dar ca in lipsa unor poze a trebuit sa folosesc mai multe cuvinte decat era necesar :)

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 09 martie 2011

    Foarte bine arata.......salvat**** felicitari.....

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aprox. 50 de fursecuri:
  • 1. 160 gr unt
  • 2. 170 gr zahar
  • 3. 2 cani si jumatate de faina
  • 4. 1 ou
  • 5. o lingurita praf de copt
  • 6. esenta vanilie
  • 7. gem de care-ti place dar sa fie mai solid (eu am folosit de zmeura)

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Floare de colt (Chef de cuisine)

Ai descris foarte bine pregatirea lor. Sunt faine si gustoase ! Salvez reteta...multumesc !

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Pancakes cu ricotta si stafide