autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Dulciuri diverse

Fursecuri rapide cu gem

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 martie 2011

Ingrediente
Ingrediente pentru aprox. 50 de fursecuri:, , 1. 160 gr unt, 2. 170 gr zahar, 3. 2 cani si jumatate de faina, 4. 1 ou, 5. o lingurita praf de copt, 6. esenta vanilie, 7. gem de care-ti place dar sa fie mai solid (eu am folosit de zmeura)

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

3 voturi

Mod de preparare

Fiindca ieri am tinut neaparat sa iti arat reteta de mucenici moldovenesti, am sucit un pic lucrurile cu Ziua Femeii asa ca, iti urez cu putina intarziere 'La multi Ani!' si-o primavara frumoasa! Mai mult decat atat, vreau sa te rasfeti - pentru ca meriti, nu-i asa :) ?! - cu un mic dejun la pat. Ce daca-i mijlocul saptamanii? Daca nu ai apucat pe 8 martie, da-ti astazi putin timp. Un ceai cald, o floare, o carte buna si niste fursecuri cu gem de zmeura, te vor face sa incepi ziua cu mai mult elan :)!

Untul il topesti la bain-marie, apoi intr-un vas bati zaharul cu untul pana se face ca o crema usoara. Adaugi oul, vanilia si 2 cani de faina amestecata inainte cu praful de copt si framanti. In momentul asta vei avea un aluat destul de moale si cam lipicios, din cauza untului. Asa ca, mai torni din restul de faina, pana obtii un aluat pe care sa il poti cat de cat manevra.

Il imparti in 4 si faci 4 suluri groase de 2 cm. Ajutandu-te de o bucata de hartie de copt, dupa ce ai dat cu mana o forma aproximativa de sul, vei definitiva forma ruland-o cu hartia de copt. Un fel de "hai la groapa cu furnici" pentru aluat :) . Pui hartie de copt in doua tavi si pui cate doua suluri intr-o tava, la distanta de 10 cm unul de altul.

Cu varful rotund al unui cutit de masa sau cu ceva similar trasezi un "canal" pe mijlocul fiecarui sul, pe toata lungimea sa. Apoi umpli "canalul" cu gem si pui tava in cuptorul preincalzit la 175 de grade, pe randul de sus, pentru 15-20 min. Cand incep sa devina maronii, le scoti, le lasi sa se raceasca si cu un cutit foarte bine ascutit, tai in diagonala felii de 2 cm.

Ma gandesc serios sa incep sa fac fotografii si din timpul prepararii fiindca e clar ca o imagine face cat 500 de cuvinte, citind cat am scris de mult :) . Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri rapide cu gem" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bezele cu nucă

Bezele cu nucă

Amestecaţi albuşurile cu mixerul până veţi putea ţine castronul deasupra capului, iar

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Lapte condensat

Lapte condensat

Pentru lapte condensat laptele trebuie sa fie neaparat proaspat, ca sa nu sa se brinzeasca in procesul

2 voturi    1 comentariu
3h
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2013

    Ai descris foarte bine pregatirea lor. Sunt faine si gustoase ! Salvez reteta...multumesc !

  • Dulceata_de_trandafiri

    Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine) , 09 martie 2011

    Merci, Mia, sper ca s-a inteles "tehnica" asa cum am descris, nu sunt deloc complicat de facut, dar ca in lipsa unor poze a trebuit sa folosesc mai multe cuvinte decat era necesar :)

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 09 martie 2011

    Foarte bine arata.......salvat**** felicitari.....

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aprox. 50 de fursecuri:
  • 1. 160 gr unt
  • 2. 170 gr zahar
  • 3. 2 cani si jumatate de faina
  • 4. 1 ou
  • 5. o lingurita praf de copt
  • 6. esenta vanilie
  • 7. gem de care-ti place dar sa fie mai solid (eu am folosit de zmeura)

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Floare de colt (Chef de cuisine)

Ai descris foarte bine pregatirea lor. Sunt faine si gustoase ! Salvez reteta...multumesc !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti prajiti - Banane prajite
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania