Se incinge cuptorul la 190gr. si se ung cu 15 g de unt doua tavi mari (de aragaz).
Intr-un castron, se freaca spuma 100 g de unt cu cele doua feluri de zahar.
Se bate oul si se incorporeaza incet in amestecul de unt si zahar.
Se amesteca bicarbonatul cu 1/4 de lingurita de apa fierbinte si se introduce in crema.
Faina, amidonul si sarea se incorporeaza si ele in crema, dupa care se adauga nuca, ciocolata si esenta de vanilie.
Se ia cate-o lingurita din compozitie si se pune pe tava pana ce se umple tava, avand grija sa se lase spatiu suficient intre fursecuri, ca sa poata creste. Se coc 6-8 minute in cuptorul incins.
Se scot tavile din cuptor, se desprind fursecurile cu ajutorul unui cutit si se lasa sa se raceasca pe un grilaj. Dupa ce s-au racit de tot, se pun fursecurile in cutii inchise ermetic si se pastreaza pana ce se servesc.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii