autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Fursecuri rapide

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru aproximativ 60 de bucati): 115 g unt moale, , 100 g zahar brun, , 100 g zahar alb, , 1 ou, , 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu, , 100 g faina, , 1 lingura amidon, , 1/2 lingurita sare, , 50 g nuca taiata marunt, , 75 g ciocolata rasa, , 1 lingurita esenta de vanilie.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 190gr. si se ung cu 15 g de unt doua tavi mari (de aragaz).
Intr-un castron, se freaca spuma 100 g de unt cu cele doua feluri de zahar.
Se bate oul si se incorporeaza incet in amestecul de unt si zahar.
Se amesteca bicarbonatul cu 1/4 de lingurita de apa fierbinte si se introduce in crema.
Faina, amidonul si sarea se incorporeaza si ele in crema, dupa care se adauga nuca, ciocolata si esenta de vanilie.
Se ia cate-o lingurita din compozitie si se pune pe tava pana ce se umple tava, avand grija sa se lase spatiu suficient intre fursecuri, ca sa poata creste. Se coc 6-8 minute in cuptorul incins.
Se scot tavile din cuptor, se desprind fursecurile cu ajutorul unui cutit si se lasa sa se raceasca pe un grilaj. Dupa ce s-au racit de tot, se pun fursecurile in cutii inchise ermetic si se pastreaza pana ce se servesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri rapide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri rapide pentru ceai

Fursecuri rapide pentru ceai

1. Se amesteca bine untul cu zaharul brun pana se obtine o crema si se topeste untul. 2. Se adauga

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Fursecuri rapide cu gem

Fursecuri rapide cu gem

Fiindca ieri am tinut neaparat sa iti arat reteta de mucenici moldovenesti, am sucit un pic lucrurile

3 voturi    3 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru aproximativ 60 de bucati): 115 g unt moale
  • 100 g zahar brun
  • 100 g zahar alb
  • 1 ou
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100 g faina
  • 1 lingura amidon
  • 1/2 lingurita sare
  • 50 g nuca taiata marunt
  • 75 g ciocolata rasa
  • 1 lingurita esenta de vanilie.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Savarina de la ea de acasa