Fursecuri rapide

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru aproximativ 60 de bucati): 115 g unt moale,
  • 100 g zahar brun,
  • 100 g zahar alb,
  • 1 ou,
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu,
  • 100 g faina,
  • 1 lingura amidon,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 50 g nuca taiata marunt,
  • 75 g ciocolata rasa,
  • 1 lingurita esenta de vanilie.

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 190gr. si se ung cu 15 g de unt doua tavi mari (de aragaz).

Intr-un castron, se freaca spuma 100 g de unt cu cele doua feluri de zahar.

Se bate oul si se incorporeaza incet in amestecul de unt si zahar.

Se amesteca bicarbonatul cu 1/4 de lingurita de apa fierbinte si se introduce in crema.

Faina, amidonul si sarea se incorporeaza si ele in crema, dupa care se adauga nuca, ciocolata si esenta de vanilie.

Se ia cate-o lingurita din compozitie si se pune pe tava pana ce se umple tava, avand grija sa se lase spatiu suficient intre fursecuri, ca sa poata creste. Se coc 6-8 minute in cuptorul incins.

Se scot tavile din cuptor, se desprind fursecurile cu ajutorul unui cutit si se lasa sa se raceasca pe un grilaj. Dupa ce s-au racit de tot, se pun fursecurile in cutii inchise ermetic si se pastreaza pana ce se servesc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise