Fursecuri Shortbread

Fursecuri Shortbread.Inceputul de an scolar ma indeamna sa pregatesc pentru Rebeca cat mai multe gustari, mancaruri, dulciuri.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Fursecuri Shortbread

Ingrediente

  • 170 gr unt (de calitate)
  • 260 gr faina alba de grau
  • 2 linguri cu zahar (sau dupa gust)
  • o pastaie de vanilie
  • coaja rasa de la o portocala

Mod de preparare

Inceputul de an scolar ma indeamna sa pregatesc pentru Rebeca cat mai multe gustari, mancaruri, dulciuri. Le prefer fara doar si poate celor din comert. Vreau sa o obisnuiesc cu gustul de acasa, sanatos si colorat/variat/natural. Aceste fursecuri sunt delicioase, se topesc in gura, se pregatesc repede si se mananca la fel de repede! Pachetelul ideal alaturi de un iaurt!

Procedam astfel:

Intr-un bol, punem untul taiat cuburi, presaram zaharul, coaja rasa de portocala si adaugam semintele de la pastaia de vanilie.

Cernem faina peste ingredientele aflate in bol si framantam totul pana la omogenizarea completa.

Din aluatul obtinut intindem o foaie de cel putin 0,5 cm grosime din care decupam formele dorite pentru fursecuri.

Ii intepam cu furculita din loc in loc si ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Ii coacem la o temperatura de 160 de grade pentru 15 minute sau cat sa se rumeneasca usor.

Dupa coacere, se scot cu grija din tava (ori se pastreaza in tava pana se racesc complet), fiind foarte fragezi se sfarama usor.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise