Intr-un vas amestecam faina, grisul, laptele praf, praful de copt.
In alt vas, topim untul. Adaugam uleiul si omogenizam.
Ouale le mixam foarte bine cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Incorporam untul topit in compozitia de oua.
Adaugam ingredientele uscate peste compozitia de oua si omogenizam.
Aici, eu am omogenizat, mi s-a parut ca a iesit prea densa compozitia si am adaugat si laptele, dupa care am amestecat. Mi s-a parut apoi prea moale, si am mai adaugat un pic de faina. Am lasat la rece compozitia, astfel ca grisul s-a umflat si a rezultat un aluat dens, modelabil, dar usor moale.
Formam bilute de marime potrivita, le tavalim prin cacao amestecata cu zahar cu rom, apoi le asezam in tava de copt, la distanta de 2 cm unul de altul.
Le punem la copt, in cuptorul preincalzit, timp de aproximativ 20 minute.
Le scoatem apoi, le transferam cu atentie pe un gratar de bucatarie, apoi le lasam la racit.
Nu s-au intarit, nu s-au uscat, au iesit atat de pufoase si atat de bune.
Nu sunt foarte dulci, merg de minune la o cafea.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii