autor:

Laura_Nechita

» » Dulciuri diverse

Fursecuri zebra

Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura_Nechita (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 ianuarie 2016

Ingrediente
- 250 gr faina alba, - 200 gr gris, - 200 gr zahar pudra, - 2 oua, - 40 gr unt, - 40 ml ulei, - 1/2 plic praf de copt, - 1 praf sare, - 2 linguri lapte praf, - 100 ml lapte dulce, - cacao, - zahar cu rom

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas amestecam faina, grisul, laptele praf, praful de copt.

In alt vas, topim untul. Adaugam uleiul si omogenizam.

Ouale le mixam foarte bine cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana isi dubleaza volumul. Incorporam untul topit in compozitia de oua.

Adaugam ingredientele uscate peste compozitia de oua si omogenizam.

Aici, eu am omogenizat, mi s-a parut ca a iesit prea densa compozitia si am adaugat si laptele, dupa care am amestecat. Mi s-a parut apoi prea moale, si am mai adaugat un pic de faina. Am lasat la rece compozitia, astfel ca grisul s-a umflat si a rezultat un aluat dens, modelabil, dar usor moale.

Formam bilute de marime potrivita, le tavalim prin cacao amestecata cu zahar cu rom, apoi le asezam in tava de copt, la distanta de 2 cm unul de altul.

Le punem la copt, in cuptorul preincalzit, timp de aproximativ 20 minute.

Le scoatem apoi, le transferam cu atentie pe un gratar de bucatarie, apoi le lasam la racit.

Nu s-au intarit, nu s-au uscat, au iesit atat de pufoase si atat de bune.

Nu sunt foarte dulci, merg de minune la o cafea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri zebra" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu visine si nuca

Prajitura cu visine si nuca

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul, galbenusurile,

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Muffins cu fulgi de ciocolata

Muffins cu fulgi de ciocolata

Faina am amestecat-o cu praful de copt si zaharul iar margarina am topit-o in lapte.Am combinat apoi

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    DORIN PREDA , 07 ianuarie 2017

    O ce buna e

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • - 250 gr faina alba
  • - 200 gr gris
  • - 200 gr zahar pudra
  • - 2 oua
  • - 40 gr unt
  • - 40 ml ulei
  • - 1/2 plic praf de copt
  • - 1 praf sare
  • - 2 linguri lapte praf
  • - 100 ml lapte dulce
  • - cacao
  • - zahar cu rom

Raporteaza reteta

Retete
de Laura_Nechita
Chec zebra

Chec zebra

Intr-un castron, am pus in ordine 1 cana lapte, uleiul, zaharul si am amestecat bine cu un tel. Am

41 voturi    43 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Tarta cu iaurt, afine si lamaie verde

Biscuitii se macina fin fie la robot, fie cu ajutorul sucitorului. ( daca nu dispuneti de robot,

18 voturi    6 comentarii
40 min
Prajituri
Cheesecake cu afine si mure

Cheesecake cu afine si mure

Biscutii cu zaharul si fructele de goji i-am rasnit la robot, nu foarte marunt. Am adaugat untul

21 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Fara foto

DORIN PREDA

O ce buna e

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Napolitana cu crema de cacao(de post)