autor:

Anca E. Voicu

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Fursecurile Anei

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 august 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 august 2015

Ingrediente
5 oua mari, 5 linguri de zahar, 6 linguri (pline) de faina, un plic praf de copt, un plic zahar vanilat, 1 pahar ulei, un varf lingurita sare, pentru arome: cacao, rom, migdale macinate, coaja rasa de lamaie, bucati de ciocolata, bombonele, rahat de trandafiri sau orice alta aroma preferati.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Azi (4 august) era ziua bunicii mele, Ana, asa ca am pregatit fursecurile care ii placeau ei. Le-am denumit dupa bunica mea. Preferatele ei erau cu rom (nu esenta artificiala ca azi, ci rom). Bunica folosea osanza si unt pentru a le fragezi si le facea rotunde ca niste banuti; eu nu am avut osanza, asa ca am pus ulei. De asemenea, prea multa faina duce la un aluat greu, dens si uscat, asa ca pun faina atat cat sa obtin un aluat moale, aerat, care curge. Asta le face sa fie pufoase.



Mod de preparare:

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga jumatate din cantitatea de zahar, zaharul vanilat si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile batute in prealabil cu restul de zahar. Apoi se adauga uleiul, praful de copt. Cand incepem sa adaugam faina, amestecam cu o lingura de jos in sus, astfel incat compozitia sa ramana pufoasa si aerata.



Se imparte compozitia in mai multe castronele, se adauga aromele preferate si se toarna in formele de copt, combinand dupa gust si inspiratie. Se decoreaza dupa plac.



Eu am facut fursecuri cu:

- migdale macinate, coaja de lamaie, rahat;

- cacao, rom, stafide si bucati de ciocolata;

- un castron a ramas simplu pentru a combina mai usor cu celelalte arome.



Se da tava la cuptor, la foc mediu, 20 de minute. Am obtinut 2 tavi.



Pofta Buna!



Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/08/fursecurile-anei.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecurile Anei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu branza feta

Prajitura cu branza feta

Se pregateste o tava de aragaz, se unge bine cu ulei de masline, se pregateste cuptorul la aragaz.

7 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Prajituri
Strawberry Brownie with Vanilla Mascarpone Cream

Strawberry Brownie with Vanilla Mascarpone Cream

Untul il topim la foc mic, adaugam cele doua tipuri de ciocolata rupte bucatele si amestecam pana

44 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    SONIA , 13 august 2018

    wauuu, foarte bune si delicioase.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 5 oua mari
  • 5 linguri de zahar
  • 6 linguri (pline) de faina
  • un plic praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • 1 pahar ulei
  • un varf lingurita sare
  • pentru arome: cacao
  • rom
  • migdale macinate
  • coaja rasa de lamaie
  • bucati de ciocolata
  • bombonele
  • rahat de trandafiri sau orice alta aroma preferati.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

SONIA

wauuu, foarte bune si delicioase.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Briose bicolore (reteta testata)