autor:

vio

» » Dulciuri diverse

Furtuna in desert

Autor: vio (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vio (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 septembrie 2010

Ingrediente
foi, 9 albusuri, 12 linguri de zahar,6 linguri de faina, 9 linguri de nuca prajita si macinata,1 praf de copt, crema, 2 budinci de ciocolata, lapte, linguri de zahar,2 linguri de cacao,9 galbenusuri, 1 pachet de unt 500 ml frisca, gr de ciocolata de lapte sau amaruie sau bombonele de ciocolata pentru tort

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

16 voturi

Mod de preparare

se bat albusurile spuma cu zaharul se adauga nuca si faina amestecata cu praful de copt se coc 3 foi pe dosul tavii unsa si tapetata cu faina se coc la foc mare pina se auresc

crema 1

se prepara budinca dupa instructiunile de pe plic se aduga cacaoa, galbenusurile se pun cind se ia de pe foc se lasa la racit si se aduga untul frecat spuma

crema 2

se bate frisca si se pune ciocilata razita sau bombonele de ciocolata

se pune o foie de blat 1/2 din crema 1 o foaie de blat 1/2 crema 2 foia de blat restu de crema 1 si restu de crema 2 deasupra se razuie ciocolata sau cacao
Daca ti-a placut reteta noastra "Furtuna in desert" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri cu nuci si coaja de portocala

Fursecuri cu nuci si coaja de portocala

Blat: Se mixeaza toate ingredientele, in ordine, pana se obtine o pasta, care se lasa la frigider

11 voturi    1 comentariu
2h 15 min
Dulciuri diverse
Tarta cu bezele

Tarta cu bezele

Aluat: Se amesteca faina cu untul, oul, sarea si zaharul pana se obtine un aluat tare. Se infasoara

3 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Etus Spreitzer , 29 noiembrie 2014

    delicioasa,merita efortul

  • Fara foto

    Mihaela Zorici , 07 septembrie 2013

    atatea oua?

  • Fara foto

    Aexa , 07 septembrie 2013

    yamiii ,ce pofta mi-ai facut :D

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 02 octombrie 2010

      Delicios!!!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2010

      Cred ca-i foarte buna........*****

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2010

      Ce buna trebuie sa fie! S-a notat!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2010

      Tare bun!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2010

      Vio,arata tare bine prajitura.Ca si denumirea de altfel.*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

16 voturi

Ingrediente

  • foi
  • 9 albusuri
  • 12 linguri de zahar,6 linguri de faina
  • 9 linguri de nuca prajita si macinata,1 praf de copt
  • crema
  • 2 budinci de ciocolata, lapte, linguri de zahar,2 linguri de cacao,9 galbenusuri
  • 1 pachet de unt 500 ml frisca, gr de ciocolata de lapte sau amaruie sau bombonele de ciocolata pentru tort

Raporteaza reteta

Retete
de vio
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Se bat albusurile cu 3 linguri de zahar, se freaca galbenusurile cu restul de zahar si zaharul vanilat,

8 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine

Strudel cu visine

Se scot simburii din visine si se pun la scurs cind sunt scurse se amestaca cu zaharul si cu grisul

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
bulion  aromat

bulion aromat

se culeg rosiile bine coapte se spala si se dau prin robot sau masina de rosii sucul se pune la

3 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Conserve si muraturi

Aexa

yamiii ,ce pofta mi-ai facut :D

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Papanasi cu sos de capsuni