Punem zaharul, laptele si coaja de lamaie pe foc.
Punem zahărul, laptele si coaja de lămâie pe foc. Cînd începe sa fiarba, punem grisul, untul si vanilie si amestecam pana se ingroasa. O luăm de pe foc si după ce s-a racit puțin, adaugăm oualele batute. Punem în tava unsa, 5 foi unse cu unt, adaugăm crema si apoi restul de foi. Tasam puțin foile si ungem cu apa. Preincalzim cuptorul la 180 de grade C si coacem pentru 40-50 de minute.
Între timp, fierbem ingredientele pentru sirop, timp de 5 minute și apoi punem peste prăjitură. Lăsăm câteva ore să absoarbă tot siropul. Va doresc pofta buna si duminica frumoasa!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii