Coaceti ardeii si curatati-i de coaja. Scoateti-le semintele si taiati-i fasii subtiri. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul si taiati coditele de ceapa rondele. Puneti uleiul sa se incinga si caliti ceapa si usturoiul (5-6 minute, la foc mic), pana ce se-nmoaie. Luati tigaia de pe foc si adaugati ardeii copti si cozile de ceapa. Bateti bine ouale cu laptele si adaugati condimentele. Puneti in alta tigaie mai mica unt (cat o nuca) si turnati 1/6 din ouale batute (stratul sa aiba cam 1 cm). Adaugati 1/6 din legumele calite, intindeti-le cu furculita, acoperiti tigaia cu un capac si lasati galeta sa se prajeasca, la foc moale, circa 3 minute; intoarceti-o apoi pe partea cealalta si lasati-o alte 3 minute. Procedati la fel cu restul ingredientelor. Veti avea in total 6 galete, pe care puteti sa le serviti calde, caldute sau reci, eventual cu o salata.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii