autor:

Fara foto

» » Aperitive

Galete de omleta cu ardei gras

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
6 oua, 1 ardei gras rosu (gogosar), 1 ardei gras galben, 1 ardei gras verde, 2 cepe verzi, 2 catei de usturoi, 1 legatura de codite de ceapa verde (arpagic), 2 varfuri de cutit de sofran, 3 linguri de lapte, 25 g unt, 2 linguri untdelemn (de floarea soarelui), sare, piper., (pentru 6 persoane)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Coaceti ardeii si curatati-i de coaja. Scoateti-le semintele si taiati-i fasii subtiri. Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul si taiati coditele de ceapa rondele. Puneti uleiul sa se incinga si caliti ceapa si usturoiul (5-6 minute, la foc mic), pana ce se-nmoaie. Luati tigaia de pe foc si adaugati ardeii copti si cozile de ceapa. Bateti bine ouale cu laptele si adaugati condimentele. Puneti in alta tigaie mai mica unt (cat o nuca) si turnati 1/6 din ouale batute (stratul sa aiba cam 1 cm). Adaugati 1/6 din legumele calite, intindeti-le cu furculita, acoperiti tigaia cu un capac si lasati galeta sa se prajeasca, la foc moale, circa 3 minute; intoarceti-o apoi pe partea cealalta si lasati-o alte 3 minute. Procedati la fel cu restul ingredientelor. Veti avea in total 6 galete, pe care puteti sa le serviti calde, caldute sau reci, eventual cu o salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Galete de omleta cu ardei gras" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Salata orientala de primavara

Salata orientala de primavara

1. Se fierb ouale tari si se pun apoi in apa rece. 2. Se curata cartofii si se pun la fiert in apa

10 voturi    14 comentarii
1h
Aperitive cu oua
Oua umplute

Oua umplute

Ouale fierte si racite se curata atent de coaja, Se taie in jumatate, se scoate galbenusul, marginele

7 voturi    15 comentarii
1h
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 ardei gras rosu (gogosar)
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras verde
  • 2 cepe verzi
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura de codite de ceapa verde (arpagic)
  • 2 varfuri de cutit de sofran
  • 3 linguri de lapte
  • 25 g unt
  • 2 linguri untdelemn (de floarea soarelui)
  • sare
  • piper.
  • (pentru 6 persoane)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Bulete de parmezan Bulete de parmezan

Albusul il bati cu furculita pana cand devine o spuma lejera. Adaugi parmezanul si framanti usor cu mana. In functie de cat de mare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Jumari de oua(1)