autor:

» » Dulciuri diverse

Galosi cu gutui si cu miere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1,5 kg gutui coapte, , 500 g zahar, , 350 g faina cernuta, , 200 g unt inmuiat, , 2 oua, , sucul unei lamai, , 2 cuisoare aromate, , 1 punguta de zahar vanilat, , 4 linguri de miere lichida, , un praf de sare.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Varsati faina pe planseta de prajituri, amestecata cu sarea si zaharul vanilat. Faceti o groapa in mijloc, puneti un ou si jumatate din untul taiat in bucati. Lucrati cu varful degetelor, adaugand si putina apa, pentru a obtine un aluat. Formati un cocolos. - Intindeti aluatul pe planseta de prajturi data cu putina faina, puneti deasupra untul ramas si rulati aluatul pentru a forma un sul cat mai strans. Impaturiti-l in doua, infasurati-l intr-un stergar si bagati-l la rece 30 de minute. - Curatati gutuile, taiati-le in sferturi, scoateti-le casuta si semintele. Puneti-le intr-o craticioara si acoperiti-le cu apa, puneti sucul de lamaie si cuisoarele, lasati sa fiarba incet 30 de minute. Aruncati jumatate din apa de fiert, adaugati zaharul si mai lasati sa fiarba 30 de minute. Preparatul trebuie sa scada. Lasati-l sa se raceasca. - Porniti cuptorul. Intindeti din nou aluatul pe o planseta de prajituri infainata si taiati discuri cu un pahar cu gura mai mare (cupa de sampanie). Puneti pe fiecare disc o lingura de marmelada de gutui, indoiti-l si lipiti-i marginile bine. - Puneti galosii de aluat pe o tava tapetata cu faina. Ungeti-i cu putin galbenus de ou batut. Lasati-i sa se coaca 20-30 de minute. Dupa ce ii scoateti afara, cat sunt inca fierbinti, ungeti-i cu miere incalzita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Galosi cu gutui si cu miere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1,5 kg gutui coapte
  • 500 g zahar
  • 350 g faina cernuta
  • 200 g unt inmuiat
  • 2 oua
  • sucul unei lamai
  • 2 cuisoare aromate
  • 1 punguta de zahar vanilat
  • 4 linguri de miere lichida
  • un praf de sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Briose Sesame Street