Galosi cu gutui si cu miere

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1,5 kg gutui coapte,
  • 500 g zahar,
  • 350 g faina cernuta,
  • 200 g unt inmuiat,
  • 2 oua,
  • sucul unei lamai,
  • 2 cuisoare aromate,
  • 1 punguta de zahar vanilat,
  • 4 linguri de miere lichida,
  • un praf de sare.

Mod de preparare

Varsati faina pe planseta de prajituri, amestecata cu sarea si zaharul vanilat. Faceti o groapa in mijloc, puneti un ou si jumatate din untul taiat in bucati. Lucrati cu varful degetelor, adaugand si putina apa, pentru a obtine un aluat. Formati un cocolos. - Intindeti aluatul pe planseta de prajturi data cu putina faina, puneti deasupra untul ramas si rulati aluatul pentru a forma un sul cat mai strans. Impaturiti-l in doua, infasurati-l intr-un stergar si bagati-l la rece 30 de minute. - Curatati gutuile, taiati-le in sferturi, scoateti-le casuta si semintele. Puneti-le intr-o craticioara si acoperiti-le cu apa, puneti sucul de lamaie si cuisoarele, lasati sa fiarba incet 30 de minute. Aruncati jumatate din apa de fiert, adaugati zaharul si mai lasati sa fiarba 30 de minute. Preparatul trebuie sa scada. Lasati-l sa se raceasca. - Porniti cuptorul. Intindeti din nou aluatul pe o planseta de prajituri infainata si taiati discuri cu un pahar cu gura mai mare (cupa de sampanie). Puneti pe fiecare disc o lingura de marmelada de gutui, indoiti-l si lipiti-i marginile bine. - Puneti galosii de aluat pe o tava tapetata cu faina. Ungeti-i cu putin galbenus de ou batut. Lasati-i sa se coaca 20-30 de minute. Dupa ce ii scoateti afara, cat sunt inca fierbinti, ungeti-i cu miere incalzita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise