autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Galosi cu gutui si cu miere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1,5 kg gutui coapte, , 500 g zahar, , 350 g faina cernuta, , 200 g unt inmuiat, , 2 oua, , sucul unei lamai, , 2 cuisoare aromate, , 1 punguta de zahar vanilat, , 4 linguri de miere lichida, , un praf de sare.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

1 vot

Mod de preparare

Varsati faina pe planseta de prajituri, amestecata cu sarea si zaharul vanilat. Faceti o groapa in mijloc, puneti un ou si jumatate din untul taiat in bucati. Lucrati cu varful degetelor, adaugand si putina apa, pentru a obtine un aluat. Formati un cocolos. - Intindeti aluatul pe planseta de prajturi data cu putina faina, puneti deasupra untul ramas si rulati aluatul pentru a forma un sul cat mai strans. Impaturiti-l in doua, infasurati-l intr-un stergar si bagati-l la rece 30 de minute. - Curatati gutuile, taiati-le in sferturi, scoateti-le casuta si semintele. Puneti-le intr-o craticioara si acoperiti-le cu apa, puneti sucul de lamaie si cuisoarele, lasati sa fiarba incet 30 de minute. Aruncati jumatate din apa de fiert, adaugati zaharul si mai lasati sa fiarba 30 de minute. Preparatul trebuie sa scada. Lasati-l sa se raceasca. - Porniti cuptorul. Intindeti din nou aluatul pe o planseta de prajituri infainata si taiati discuri cu un pahar cu gura mai mare (cupa de sampanie). Puneti pe fiecare disc o lingura de marmelada de gutui, indoiti-l si lipiti-i marginile bine. - Puneti galosii de aluat pe o tava tapetata cu faina. Ungeti-i cu putin galbenus de ou batut. Lasati-i sa se coaca 20-30 de minute. Dupa ce ii scoateti afara, cat sunt inca fierbinti, ungeti-i cu miere incalzita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Galosi cu gutui si cu miere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
clatite cu dulceata de capsuni

clatite cu dulceata de capsuni

se bat albusurile spuma cu zaharul,se amesteca cu galbenusurile.se adauga laptele, praful de copt

12 voturi    9 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mascarpone si ciocolata

Prajitura cu mascarpone si ciocolata

O prajitura absolut delicioasa. Blat:Punem apa clocotita peste cacao ,amestecam bine si lasam

4 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 1,5 kg gutui coapte
  • 500 g zahar
  • 350 g faina cernuta
  • 200 g unt inmuiat
  • 2 oua
  • sucul unei lamai
  • 2 cuisoare aromate
  • 1 punguta de zahar vanilat
  • 4 linguri de miere lichida
  • un praf de sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu tahini