Varsati faina pe planseta de prajituri, amestecata cu sarea si zaharul vanilat. Faceti o groapa in mijloc, puneti un ou si jumatate din untul taiat in bucati. Lucrati cu varful degetelor, adaugand si putina apa, pentru a obtine un aluat. Formati un cocolos. - Intindeti aluatul pe planseta de prajturi data cu putina faina, puneti deasupra untul ramas si rulati aluatul pentru a forma un sul cat mai strans. Impaturiti-l in doua, infasurati-l intr-un stergar si bagati-l la rece 30 de minute. - Curatati gutuile, taiati-le in sferturi, scoateti-le casuta si semintele. Puneti-le intr-o craticioara si acoperiti-le cu apa, puneti sucul de lamaie si cuisoarele, lasati sa fiarba incet 30 de minute. Aruncati jumatate din apa de fiert, adaugati zaharul si mai lasati sa fiarba 30 de minute. Preparatul trebuie sa scada. Lasati-l sa se raceasca. - Porniti cuptorul. Intindeti din nou aluatul pe o planseta de prajituri infainata si taiati discuri cu un pahar cu gura mai mare (cupa de sampanie). Puneti pe fiecare disc o lingura de marmelada de gutui, indoiti-l si lipiti-i marginile bine. - Puneti galosii de aluat pe o tava tapetata cu faina. Ungeti-i cu putin galbenus de ou batut. Lasati-i sa se coaca 20-30 de minute. Dupa ce ii scoateti afara, cat sunt inca fierbinti, ungeti-i cu miere incalzita.
Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...
Spuma de capsuniReteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.
Gem de cireseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii