autor:

Zelma

» » Dulciuri diverse

Galuste cu branza (turos gomboc)

Autor: Zelma (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 16 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Zelma (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 16 martie 2009

Ingrediente
2 oua, 500g branza dulce, 150 g gris de grau, 1 pachetel zahar vanilat, 50 g zahar (sau mai putin, dupa gust), putina sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

37 voturi

Mod de preparare

Rumenim putin pesmet (prajit in putin unt/ulei) intr-o tigaie si o punem deoparte.

Se amesteca branza proaspata cu cele 2 oau, sarea si zaharul pana devine omogena compozitia. Apoi se adauga grisul putin cate putin si se amesteca bine.
Separat se pune apa la fiert cu putina sare intr-o oala. Din amestecul de branza se formeaza cu mana umezita mici galuste (cam de marimea unei prune mai mari , sau dupa preferinte) si se pun in apa ce a dat in clocot. Daca cumva se sfarma galustele la fierbere, se mai poate adauga putin gris la compozitie sau pur si simplu se lasa 5-10 minute sa se mai umfle grisul putin si astfel compozitia devenind mai groasa (la fel ca la galustele pentru supa). Galustele sunt fierte cand se ridica la suprafata apei. Se scot din apa si se tavalesc prin pesmetul prajit, una cate una.
Se servesc calde cu zahar tos (sau pudra) deasupra si restul de pesmet rumenit, sau cu smantana pe deasupra.

Este un desert delicios si foarte usor de preparat.
Ies cam 4-6 portii.

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu branza (turos gomboc)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Coronite

Coronite

Se face un aluat din ingredientele amintite;se lasa sa se odihneasca(acoperit),cam 15-20 minute.Apoi

4 voturi    3 comentarii
5h
Dulciuri diverse
Gomboti cu prune

Gomboti cu prune

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert cu putina sare.Intre timp scoatem samburii de la prune

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Viorica Ilut , 15 martie 2014

    f. bune

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    O bunatate !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

    Delicioase.

    • Fara foto

      marita28 (Chef de cuisine) , 20 martie 2009

      Este o reteta foarte buna mai ales in perioadele cand nu avem fructe.

    • Fara foto

      Dan T , 18 martie 2009

      Super tare!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

37 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 500g branza dulce
  • 150 g gris de grau
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 50 g zahar (sau mai putin
  • dupa gust)
  • putina sare

Raporteaza reteta

Retete
de Zelma
Chifle de secara

Chifle de secara

Se pune apa calduta, drojdia si zaharul si se amesteca bine pana se dizolva tot. Se mai lasa un pic.

1 vot    7 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Desert jelee