autor:

Zelma

» » Dulciuri diverse

Galuste cu branza (turos gomboc)

Autor: Zelma (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 16 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Zelma (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 16 martie 2009

Ingrediente
2 oua, 500g branza dulce, 150 g gris de grau, 1 pachetel zahar vanilat, 50 g zahar (sau mai putin, dupa gust), putina sare

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

39 voturi

Mod de preparare

Rumenim putin pesmet (prajit in putin unt/ulei) intr-o tigaie si o punem deoparte.

Se amesteca branza proaspata cu cele 2 oau, sarea si zaharul pana devine omogena compozitia. Apoi se adauga grisul putin cate putin si se amesteca bine.
Separat se pune apa la fiert cu putina sare intr-o oala. Din amestecul de branza se formeaza cu mana umezita mici galuste (cam de marimea unei prune mai mari , sau dupa preferinte) si se pun in apa ce a dat in clocot. Daca cumva se sfarma galustele la fierbere, se mai poate adauga putin gris la compozitie sau pur si simplu se lasa 5-10 minute sa se mai umfle grisul putin si astfel compozitia devenind mai groasa (la fel ca la galustele pentru supa). Galustele sunt fierte cand se ridica la suprafata apei. Se scot din apa si se tavalesc prin pesmetul prajit, una cate una.
Se servesc calde cu zahar tos (sau pudra) deasupra si restul de pesmet rumenit, sau cu smantana pe deasupra.

Este un desert delicios si foarte usor de preparat.
Ies cam 4-6 portii.

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu branza (turos gomboc)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • Viorica Ilut , 15 martie 2014

    f. bune

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    O bunatate !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

    Delicioase.

    • marita28 (Chef de cuisine) , 20 martie 2009

      Este o reteta foarte buna mai ales in perioadele cand nu avem fructe.

    • Dan T , 18 martie 2009

      Super tare!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

39 voturi

Ingrediente

  • 2 oua
  • 500g branza dulce
  • 150 g gris de grau
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 50 g zahar (sau mai putin
  • dupa gust)
  • putina sare

Raporteaza reteta

Retete
de Zelma
Chifle de secara

Chifle de secara

Se pune apa calduta, drojdia si zaharul si se amesteca bine pana se dizolva tot. Se mai lasa un pic.

1 vot    7 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
NUCI