Galuste cu caise

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 8 caise coapte,
  • 250 g cartofi fierti,
  • 250 g branza de vaci,
  • 1 varf de cutit sare,
  • 1 ou,
  • 100 g zahar pudra,
  • 8 lingurite Nutella. Pentru pesmetul prajit: 1 lingura unt, 4 linguri pesmet, 1 lingura zahar tos.

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja, se dau pe razatoarea mica, se pun intr-un castron si se amesteca cu branza de vaci, oul intreg, zaharul pudra si sarea, pana ce se obtine un aluat moale, care se lasa sa se odihneasca 1/2 de ora.

Se spala caisele, se desfac in doua si dupa ce se scot samburii, se umplu cu Nutella si se imbina din nou cele doua jumatati.

Se-mparte aluatul in 8 parti egale, se apasa fiecare parte cu mainile ude, se aseaza la mijloc cate-o caisa umpluta si se impacheteaza bine in aluat.

Se pune pe foc, intr-o oala, apa cu sare, si cand clocoteste se introduc galustele, se fierb mai intai 10 minute, dupa care se acopera oala cu un capac si se mai lasa sa se patrunda circa 5 minute.

Intr-o tigaie se prajeste pesmetul in untul incins, se adauga zaharul si se lasa sa se rumeneasca.

Se scot galustele din apa, se lasa sa se scurga bine, se tavalesc in pesmetul rumenit, se aseaza pe farfurii incinse si se presara cu zahar pudra. Se pot garnisi - eventual - cu gem de caise sau cu Nutella.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise