autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

GALUSTE CU CAPSUNI IN SOS DE CIOCOLATA SI SCORTISOARA

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2009

Ingrediente
600g. cartofi fierti in coaja,, 10 linguri faina,, 1 ou, , sare,, 600g. capsuni,, 7 linguri unt,, 5 linguri pesmet,, vanilie,, zahar pudra, Pentru sos:, 400ml. lapte,, 3 galbenusuri,, 3 linguri faina,, scortisoara,, 1 lingurita zahar,, 1 lingurita cacao, Pentru servit:, zahar praf,, 2 plicuri praf de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1.Cartofii curatati se dau prin masina de tocat carne sau se zdrobesc cat sunt calzi,se adauga faina cu un praf de sare, oul si o lingurita de unt.Se framanta ingredientele ,se intinde compozitia pe o planseta presarata cu faina,iar din foaie se taie patratele de 5/5 cm.In mijlocul fiecaruia se pune cate o capsuna.Se formeaza galustele si se pun la fiert in apa clocotita cu sare.Se fierb pana se ridica la suprafata.Se scot , se scurg si se dau prin pesmetul prajit in unt.
2.Se prepara sosul:galbenusurile se amesteca cu mixerul impreuna cu zaharul ,cacaoa ,scortisoara, faina si cu 100ml. lapte rece.Se incalzeste laptele ramas si se adauga putin cate putin amestecul de mai sus, se ingroasa sosul in bain-marie,amestecand incontinuu.Se aseaza galustele in sos si se pudreaza cu vanilie si zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "GALUSTE CU CAPSUNI IN SOS DE CIOCOLATA SI SCORTISOARA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu ciocolata si prune uscate

Prajitura cu ciocolata si prune uscate

Prunele se pun la hidratat in coniac si se amesteca in ele la un interval de timp. Punem intr-o craticioara

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Sufleu de ciocolata

Sufleu de ciocolata

Se pune ciocolata cu untul la topit la baine marine, intre timp se bate spuma ouale cu zaharul si

3 voturi    4 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    Da, sosul este cheia preparatului si il deosebeste de galustele cu prune , pe care le servin de obicei cu smantana si zahar pudra.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009

    O mancare f. gustoasa, cred ca e minunat si sosul.

  • Fara foto

    v magdalena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009

    Da, interesanta reteta!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

      Ceva asemanator gatesc numai ca folosesc prune(gombot cu prune)

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Super delicios,este o reteta la fel ca la cea cu galuste cu prune, doar ca ati mai adaugat ceva in plus, care ii da o savoare mai buna.Felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009

      Interesanta reteta. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 600g. cartofi fierti in coaja,
  • 10 linguri faina,
  • 1 ou
  • sare,
  • 600g. capsuni,
  • 7 linguri unt,
  • 5 linguri pesmet,
  • vanilie,
  • zahar pudra
  • Pentru sos:
  • 400ml. lapte,
  • 3 galbenusuri,
  • 3 linguri faina,
  • scortisoara,
  • 1 lingurita zahar,
  • 1 lingurita cacao
  • Pentru servit:
  • zahar praf,
  • 2 plicuri praf de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas (Chef de cuisine)

Da, sosul este cheia preparatului si il deosebeste de galustele cu prune , pe care le servin de obicei cu smantana si zahar pudra.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pere posate in vin roze Pere posate in vin roze

Se curata perele si se pun la fiert intr-un litru de vin roze impreuna cu mierea, scortisoara, anasonul, cardamomul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tiramisu cu 2 creme