autor:

danutza

» » Retete vegetariene

Găluşte cu ceapă şi cartofi

Autor: danutza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: danutza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 decembrie 2010

Ingrediente
Pentru găluşte:, 3 ouă, 2oo gr.făină, apă cât să se formeze un aluat moale, sare, rasă, , , 1 kg. cartofi noi sau roz,pentru fiert, 3-2 linguri ulei măsline, 1 legătură frunze de pătrunjel, 2 cepe mari

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Cartofii se spală şi se pun la fiert cu tot cu coajă.După ce au fiert se trec sub jet de apă rece,se curăţă şi se taie felii groase sau,dacă sunt mici se lasă întregi.
Ouăle se bat bine cu sare,piperul şi un praf de nucşoară rasă,se adaugă o parte din făină,amestecând mereu,apoi apă şi din nou făină şi apă până obţineţi un aluat moale mai gros decât cel pentru clătite.
Se pune într-un vas cam 2 l.de apă,se adaugă sare şi se pune la fiert.Când apa clocoteşte se pun găluştele(cu o linguriţă),se reduce focul,lăsându-le să fiarbă cam 10 min. Întoarceţi găluştele în timpul fierberii cu o spumieră.Cînd se ridică la suprafaţa apei sunt fierte.
Pentru orice eventualitate,încercaţi o găluşcă cu furculiţa.
Scoateţi găluştele şi lăsaţi-le să se scurgă.
Între timp tocaţi julien cepele şi puneţi-le la călit în ulei.Adăugaţi cartofii fierţi,lăsaţi să se prăjească împreună cca.5 min,apoi adăugaţi găluştele,amestecaţi uşor şi mai lăsaţi să se gătească împreună cca.5 min.
Dacă doriţi puteţi presăra peste mâncare boia sau oregano tocat.
Serviţi mîncarea caldă,cu pătrunjel verde deasupra,presărat chiar înaintea servirii.
Această mâncare poate constitui o masă vegetariană sau o garnitură lângă cârnaţi afumaţi(fierţi).
Bon apetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Găluşte cu ceapă şi cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Flan dietetic de dovlecei …cu doua fete

Flan dietetic de dovlecei …cu doua fete

Se spala bine dovleceii, se taie cateva fasii de coaja pe lung, care se aseaza pe fundul unui vas

5 voturi    2 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Fasole batuta

Fasole batuta

Se spala fasolea si se pune la fiert (se da in clocot in doua ape, dupa care se curata de coaja fiecare

11 voturi    5 comentarii
40 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2010

    Super aceasta mancare! am salvato in cartea mea de bucate. Cu siguranto o voi testa. Felicitari si succes pe mai departe.*****

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru găluşte:
  • 3 ouă
  • 2oo gr.făină
  • apă cât să se formeze un aluat moale
  • sare, rasă
  • 1 kg. cartofi noi sau roz,pentru fiert
  • 3-2 linguri ulei măsline
  • 1 legătură frunze de pătrunjel
  • 2 cepe mari

Raporteaza reteta

Retete
de danutza
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Se framanta un aluat din ingredientele pt foi,se lasă la crescut si se imparte în două. Se intinde

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Orez cu legume

Orez cu legume

Se incinge o cantitate mică de ulei într-o tigaie (de preferinţă tip wok), se prajesc usor cuisoarele

7 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Salată rapidă de dovlecei

Salată rapidă de dovlecei

Dovleceii se spală,se curăţă de coajă,se taie în două şi se scobesc de miez(de aceea se pot

10 voturi    1 comentariu
35 min
Salate de legume
mihai

mihai (Chef de cuisine)

Super aceasta mancare! am salvato in cartea mea de bucate. Cu siguranto o voi testa. Felicitari si succes pe mai departe.*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi Vinete cu gust de toamna si ifos de imam bayildi

Imam bayildi are origini turcesti, dar este astazi un aperitiv intalnit nu numai in zona Turciei, ci si in intregul Orient Mijlociu

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Orez cu legume