Găluşte cu ceapă şi cartofi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru găluşte:
  • 3 ouă
  • 2oo gr.făină
  • apă cât să se formeze un aluat moale
  • sare,piper,nucşoară rasă
  • 1 kg. cartofi noi sau roz,pentru fiert
  • 3-2 linguri ulei măsline
  • 1 legătură frunze de pătrunjel
  • 2 cepe mari

Mod de preparare

Cartofii se spală şi se pun la fiert cu tot cu coajă.După ce au fiert se trec sub jet de apă rece,se curăţă şi se taie felii groase sau,dacă sunt mici se lasă întregi.

Ouăle se bat bine cu sare,piperul şi un praf de nucşoară rasă,se adaugă o parte din făină,amestecând mereu,apoi apă şi din nou făină şi apă până obţineţi un aluat moale mai gros decât cel pentru clătite.

Se pune într-un vas cam 2 l.de apă,se adaugă sare şi se pune la fiert.Când apa clocoteşte se pun găluştele(cu o linguriţă),se reduce focul,lăsându-le să fiarbă cam 10 min. Întoarceţi găluştele în timpul fierberii cu o spumieră.Cînd se ridică la suprafaţa apei sunt fierte.

Pentru orice eventualitate,încercaţi o găluşcă cu furculiţa.

Scoateţi găluştele şi lăsaţi-le să se scurgă.

Între timp tocaţi julien cepele şi puneţi-le la călit în ulei.Adăugaţi cartofii fierţi,lăsaţi să se prăjească împreună cca.5 min,apoi adăugaţi găluştele,amestecaţi uşor şi mai lăsaţi să se gătească împreună cca.5 min.

Dacă doriţi puteţi presăra peste mâncare boia sau oregano tocat.

Serviţi mîncarea caldă,cu pătrunjel verde deasupra,presărat chiar înaintea servirii.

Această mâncare poate constitui o masă vegetariană sau o garnitură lângă cârnaţi afumaţi(fierţi).

Bon apetit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor