autor:

danutza

» » Retete vegetariene

Găluşte cu ceapă şi cartofi

Autor: danutza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: danutza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 decembrie 2010

Ingrediente
Pentru găluşte:, 3 ouă, 2oo gr.făină, apă cât să se formeze un aluat moale, sare, rasă, , , 1 kg. cartofi noi sau roz,pentru fiert, 3-2 linguri ulei măsline, 1 legătură frunze de pătrunjel, 2 cepe mari

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Cartofii se spală şi se pun la fiert cu tot cu coajă.După ce au fiert se trec sub jet de apă rece,se curăţă şi se taie felii groase sau,dacă sunt mici se lasă întregi.
Ouăle se bat bine cu sare,piperul şi un praf de nucşoară rasă,se adaugă o parte din făină,amestecând mereu,apoi apă şi din nou făină şi apă până obţineţi un aluat moale mai gros decât cel pentru clătite.
Se pune într-un vas cam 2 l.de apă,se adaugă sare şi se pune la fiert.Când apa clocoteşte se pun găluştele(cu o linguriţă),se reduce focul,lăsându-le să fiarbă cam 10 min. Întoarceţi găluştele în timpul fierberii cu o spumieră.Cînd se ridică la suprafaţa apei sunt fierte.
Pentru orice eventualitate,încercaţi o găluşcă cu furculiţa.
Scoateţi găluştele şi lăsaţi-le să se scurgă.
Între timp tocaţi julien cepele şi puneţi-le la călit în ulei.Adăugaţi cartofii fierţi,lăsaţi să se prăjească împreună cca.5 min,apoi adăugaţi găluştele,amestecaţi uşor şi mai lăsaţi să se gătească împreună cca.5 min.
Dacă doriţi puteţi presăra peste mâncare boia sau oregano tocat.
Serviţi mîncarea caldă,cu pătrunjel verde deasupra,presărat chiar înaintea servirii.
Această mâncare poate constitui o masă vegetariană sau o garnitură lângă cârnaţi afumaţi(fierţi).
Bon apetit!
Daca ti-a placut reteta noastra "Găluşte cu ceapă şi cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Risotto cu ciuperci

Risotto cu ciuperci

Ceapa am taiat-o marunt si am calit-o pentru 2 minute. Am adaugat ciupercile si le-am calit si pe

1 vot    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Lasagna vegetariana (de post)

Lasagna vegetariana (de post)

Se pune la fiert soia cu condimentul pentru mancare timp de 15-20 minute, dupa care se strecoara

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2010

    Super aceasta mancare! am salvato in cartea mea de bucate. Cu siguranto o voi testa. Felicitari si succes pe mai departe.*****

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru găluşte:
  • 3 ouă
  • 2oo gr.făină
  • apă cât să se formeze un aluat moale
  • sare, rasă
  • 1 kg. cartofi noi sau roz,pentru fiert
  • 3-2 linguri ulei măsline
  • 1 legătură frunze de pătrunjel
  • 2 cepe mari

Raporteaza reteta

Retete
de danutza
Placinta cu spanac si branza

Placinta cu spanac si branza

Se framanta un aluat din ingredientele pt foi,se lasă la crescut si se imparte în două. Se intinde

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Orez cu legume

Orez cu legume

Se incinge o cantitate mică de ulei într-o tigaie (de preferinţă tip wok), se prajesc usor cuisoarele

7 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Salată rapidă de dovlecei

Salată rapidă de dovlecei

Dovleceii se spală,se curăţă de coajă,se taie în două şi se scobesc de miez(de aceea se pot

10 voturi    1 comentariu
35 min
Salate de legume
mihai

mihai (Chef de cuisine)

Super aceasta mancare! am salvato in cartea mea de bucate. Cu siguranto o voi testa. Felicitari si succes pe mai departe.*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Dulce cu susan Dulce cu susan

Susanul il prajesc10 minute in cuptor. Mierea, zaharul si margarina le topesc la foc mic, pana zaharul se dizolva complet, se adauga

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Mancarica de mazare