Galuste cu prune

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ½ kg cartofi
  • 2 oua
  • 2-3 linguri faina
  • prune(cca ½ kg)
  • 3 linguri unt
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • ½ pahar zahar pudra

Mod de preparare

Cartofii bine spalati se pun la fiert in coaja. Cind sint gata, se curata si se strivesc cu presa de strivit cartofii, sau, in lipsa acesteia, se dau prin masina de tocat carne. Pasta de cartofi se pune intr-un castron si se amesteca cu ouale, faina, o lingurita de zahar si putina sare. Se face din aceasta compozitie un sul gros de trei degete, din care se taie bucati de grosimea unui deget. Fiecare bucatica se intinde cu mina si in ea se infasoara cite o pruna fara simbure, se rotunjeste frumos cu mina muiata in faina. Cind toate galustele sint gata, se fierb in apa sarata clocotita. Cind galustele se ridica la suprafata apei sint fierte. Se scot incet cu lingura de spuma si se tavalesc in pesmet rumenit in unt, astfel ca fiecare galusca sa se imbrace frumos in pesmet.

Se asaza pe farfurie si se presara cu zahar pudra vanilat Se servesc calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Friptura de porc cu legume la cuptor

Friptura de porc cu legume la cuptor

Reteta de friptura de porc cu legume la cuptor. Friptura de porc la cuptor reteta simpla si usor de facut. Reteta de pulpa de...

Friptura de porc cu legume la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise