Prunele se spala si se scot samburii.
Se fierb cartofii cu coaja, se curata, se lasa sa se raceasca si se mixeaza.
Se framanta bine faina cu cartofii, oul si un praf de sare.
Se intinde aluatul de aprox 0.5cm grosime si, cu ajutorul unui pahar, se taie cercuri in care se invelesc prunele si se rotunjesc.
Se pune o cratita de apa cu un praf de sare la foc.
Intr-o tigaie se pune pesmetul la prajit cu uleiul pana se inchide putin la culoare. Se adauga zaharul si praful de scortisoara.
Galustele se pun la fiert in apa clocotita. Cand sunt fierte se ridica la suprafata.
Galustele fierte se tavalesc prin pesmet pana sunt acoperite complet.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii