autor:

I. Mircescu

» » Dulciuri diverse

Galuste cu prune

Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: I. Mircescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 septembrie 2010

Ingrediente
500g cartofi, 1 ou, 150g faina, 5 linguri ulei, 200g pesmet, 5 linguri zahar, praf de scortisoara, un praf sare, prune

Dificultate: Redusa Timp: 1h

9 voturi

Mod de preparare

Prunele se spala si se scot samburii.
Se fierb cartofii cu coaja, se curata, se lasa sa se raceasca si se mixeaza.
Se framanta bine faina cu cartofii, oul si un praf de sare.
Se intinde aluatul de aprox 0.5cm grosime si, cu ajutorul unui pahar, se taie cercuri in care se invelesc prunele si se rotunjesc.
Se pune o cratita de apa cu un praf de sare la foc.
Intr-o tigaie se pune pesmetul la prajit cu uleiul pana se inchide putin la culoare. Se adauga zaharul si praful de scortisoara.
Galustele se pun la fiert in apa clocotita. Cand sunt fierte se ridica la suprafata.
Galustele fierte se tavalesc prin pesmet pana sunt acoperite complet.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

10 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Cartofii curatati de coaja si taiati cubulete se pun la fiert in apa cu o lingurita de sare. Cand

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2010

    Un deliciu...

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2010

    Foarte bune.Aceias reteta o folosesc si eu.Imi place ca nu pui multa faina si in felul asta nu ies tari.Raman moi si bune chiar 2-3 zile.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

9 voturi

Ingrediente

  • 500g cartofi
  • 1 ou
  • 150g faina
  • 5 linguri ulei
  • 200g pesmet
  • 5 linguri zahar
  • praf de scortisoara
  • un praf sare
  • prune

Raporteaza reteta

Retete
de I. Mircescu
Orez aromat

Orez aromat

Morcovul si usturoiul se toaca marunt. Se pun la calit intr o tigaie de teflon in ulei de masline.

6 voturi    7 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Prajitura racoroasa cu mere

Prajitura racoroasa cu mere

Se curata merele de coaja. se taie felii si se aseaza intr o tava unsa cu margarina. Se presara peste

34 voturi    16 comentarii
1h
Budinci
Placinta deosebita

Placinta deosebita

Razi merele, le calesti cu zahar, adaugi scortisoara si zaharul vanilat si le lasi sa se raceasca. Foaia

20 voturi    12 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Un deliciu...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Pasca aromata