autor:

Anca Bunea

» » Dulciuri diverse

Galuste cu prune

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 iulie 2014

Ingrediente
1 kg cartofi fainosi, 250 gr faina, 3 linguri ulei, 1 kg prune, 150 gr pesmet, zahar dupa gust, sare

Dificultate: Medie Timp: 2h

10 voturi

Mod de preparare

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti, ca pentru piure.



Se adauga faina, uleiul, un praf de sare si se framanta pana se obtine un aluat lipicios. In cazul in care aluatul este prea moale, se mai adauga putina faina.



Prunele se spala, se taie jumatati (daca prunele sunt mai mici le puteti folosi chiar intregi, ale mele au fost prea mari si riscam sa obtin galuste imense), se scot samburii si se pudreaza cu zahar.



Se pune la fiert o oala cu apa si un varf de cutit de sare.



Se da aluatului forma de sul apoi se taie in bucati egale din care se formeaza bile.



Se imbraca fiecare jumatate de pruna in cate o bucata de aluat aplatizata, se rotunjesc (pruna sa fie uniform acoperita de aluat pentru a nu se desface) si se fierb la foc mic, in apa fierbinte pana se ridica la suprafata (aproximativ 5-6 minute).



Intre timp, intr-o tigaie se rumeneste pesmetul (2-3 minute) in putin ulei, amestecandu-l continuu, pana ce capata o culoare aurie (nu mai mult pentru ca devine amarui). Se adauga 3 linguri de zahar.



Se scot galustele cu o paleta si se tavalesc prin pesmet, rotindu-le in tigaie pana ce sunt acoperite perfect.



Se mai pot pudra cu zahar si scortisoara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
GALUSTE CU PRUNE

GALUSTE CU PRUNE

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert,dupa ce au fiert se paseaza bine se adauga 3 linguri

17 voturi    7 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii in coaja,se curata si se dau pe razatoarea mica.Se amesteca cu faina si un varf

6 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dorina Covaci , 14 septembrie 2014

    Nu pun ou pt.ca de obicei ii fac in zilele de post .Sunt grozavi .

  • Fara foto

    Uta Flori Si Joni , 14 septembrie 2014

    am auzit ca sunt f. bune, am sa fac si eu sa vad daca-mi reusesc.

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2014

    perfecte!

    • Fara foto

      Bizdiga Mihai , 14 septembrie 2014

      perfecte!

    • Fara foto

      Liana , 13 septembrie 2014

      Aceeasi retzeta ,dar mai adaug un ou si pun prunele intregi in aluat!Nu lasa zeama!

    • Fara foto

      Bica Elena , 13 septembrie 2014

      deliciose

    • Fara foto

      Silvia Mariana , 12 iulie 2014

      si eu tot cu ou fac aluatu si cartofi ii fierb cojiti

    • Fara foto

      Maria Alexandrescu , 10 iulie 2014

      Eu pun in aluat si 1 ou,iar cartofii ii fierb dupa ce ii curat de coaja.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

10 voturi

Ingrediente

  • 1 kg cartofi fainosi
  • 250 gr faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 kg prune
  • 150 gr pesmet
  • zahar dupa gust
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

37 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Clatite

Clatite

Intr-un bol se mixeaza ouale cu praful de sare. Se adauga faina si zaharul si se mixeaza in

6 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri

mihai (Chef de cuisine)

perfecte!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Branza de Capra cu Petale de Trandafiri si Cardamom