Galuste cu prune

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Galuste cu prune

Ingrediente

  • 1 kg cartofi fainosi
  • 250 gr faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 kg prune
  • 150 gr pesmet
  • zahar dupa gust
  • sare

Mod de preparare

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti, ca pentru piure.

Se adauga faina, uleiul, un praf de sare si se framanta pana se obtine un aluat lipicios. In cazul in care aluatul este prea moale, se mai adauga putina faina.

Prunele se spala, se taie jumatati (daca prunele sunt mai mici le puteti folosi chiar intregi, ale mele au fost prea mari si riscam sa obtin galuste imense), se scot samburii si se pudreaza cu zahar.

Se pune la fiert o oala cu apa si un varf de cutit de sare.

Se da aluatului forma de sul apoi se taie in bucati egale din care se formeaza bile.

Se imbraca fiecare jumatate de pruna in cate o bucata de aluat aplatizata, se rotunjesc (pruna sa fie uniform acoperita de aluat pentru a nu se desface) si se fierb la foc mic, in apa fierbinte pana se ridica la suprafata (aproximativ 5-6 minute).

Intre timp, intr-o tigaie se rumeneste pesmetul (2-3 minute) in putin ulei, amestecandu-l continuu, pana ce capata o culoare aurie (nu mai mult pentru ca devine amarui). Se adauga 3 linguri de zahar.

Se scot galustele cu o paleta si se tavalesc prin pesmet, rotindu-le in tigaie pana ce sunt acoperite perfect.

Se mai pot pudra cu zahar si scortisoara.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete

Zacusca picanta cu vinete
Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.

Dulceata de zmeura