autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Galuste cu prune

Autor: dantes (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 03 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dantes (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 03 octombrie 2015

Ingrediente
1 Kg.cartofi,500 g prune,250 g pesmet,150 g faina,200 g zahar,20 g scortisoara macinata

Dificultate: Medie Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja,se curata si se dau pe razatoarea mica.Se amesteca cu faina si un varf de cutit de sare.Se framanta foarte bine si se intinde coca rezultata pe o planseta intr-o foaie de circa 1 cm.grosime si se taie in cercuri cu ajutorul unui pahar cu diametru de 8-10 cm.Prunele se spala si se curata de samburi,daca sunt prea mari se rup in doua,in prune se presara zahar si scortisoara apoi se aseaza pe fiecare cerc de coca si se formeaza bilute.In apa clocotita punem galustele si se lasa la fiert pana cand acestea se ridica la suprafata,le scoatem si le punem intr-o sita pentru a se scurge de apa.Intr-o cratita punem la calit pesmetul pana devine maroniu,oprim focul si il amestecam cu zaharul ramas.Se tavalesc galustele prin acest amestec de pesmet cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
GALUSTE CU PRUNE

GALUSTE CU PRUNE

Cartofii se spala,se fierb(cca30 minute);se scurg,se curata si f.calzi,se zdrobesc.Tot calzi,se amesteca

33 voturi    15 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se firb cartofii in coaja. Se curata si de piseaza. Se amesteca cu 200 grame de faina, 150 grame

57 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 1 Kg.cartofi,500 g prune,250 g pesmet,150 g faina,200 g zahar,20 g scortisoara macinata

Raporteaza reteta

Retete
de dantes
Pulpa de miel umpluta

Pulpa de miel umpluta

Se pune la fiert mai intai carnea de porc apoi maruntaiele de miel, cand sunt aproape fierte se scot

24 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Spuma de zmeura

Spuma de zmeura

Se pun toate ingredientele in bol si se mixeaza bine pana cand rezulta o spuma tare.se pune in pahare

6 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Placintele cu branza dulce

Placintele cu branza dulce

se amesteca branza cu zaharul si coaja de lamaie si se mixeaza bine.Se intinde foaia de placinta

4 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Rafaelo