Se fierb cartofii in coaja,se curata si se dau pe razatoarea mica.Se amesteca cu faina si un varf de cutit de sare.Se framanta foarte bine si se intinde coca rezultata pe o planseta intr-o foaie de circa 1 cm.grosime si se taie in cercuri cu ajutorul unui pahar cu diametru de 8-10 cm.Prunele se spala si se curata de samburi,daca sunt prea mari se rup in doua,in prune se presara zahar si scortisoara apoi se aseaza pe fiecare cerc de coca si se formeaza bilute.In apa clocotita punem galustele si se lasa la fiert pana cand acestea se ridica la suprafata,le scoatem si le punem intr-o sita pentru a se scurge de apa.Intr-o cratita punem la calit pesmetul pana devine maroniu,oprim focul si il amestecam cu zaharul ramas.Se tavalesc galustele prin acest amestec de pesmet cu zahar.
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii