autor:

valentina ionita

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de post

Galuste cu prune

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 aprilie 2009

Ingrediente
Daca doriti ca reteta sa fie de post folositi in loc de unt margarina., , 500 g cartofi, cca 200 g faina, 2-3 lingurite ulei, o lingurita de zahar, un praf de sare, 1 - 1,5 kg prune, scortisoara, putin unt, 10-12 linguri de pesmet, zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

32 voturi

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja,in apa rece.Se curata de coaja si se paseaza ca un piure.Se framanta un aluat nu prea tare din cartofii pasati,un praf de sare,ulei,zahar si faina cat cuprinde(sa nu iasa tare aluatul,ci sa fie elatic).
Prunele se spala,se desfac pe jumatate.Din aluat se iau bucati cat o pruna si fiecare pruna se imbraca in aluat si se rotunjesc cu mana.Se fierb prunele invelite in aluat in apa clocotita cu putina sare,la foc mic cu capac.
Separat se incinge ulei si se rumeneste pesmetul si se adauga scortisoara si putin zahar tos.
Galustele cu prune odata fierte ,se scot cu spumiera si se tavalesc prin pesmetul fierbinte.
Daca doriti le puteti tavali apoi prin zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Galuste cu prune Vero

Galuste cu prune Vero

Cartofii bine spalati si curatati, se taie cubulete si se pun la fiert. Cand sunt gata se scurg bine

14 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Cartofii spalati si fierti in coaja se dau pe razatoarea mica, se lasa sa se raceasca, se amesteca

21 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    Multumesc mult...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

    Gustoase si rapide!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iulie 2012

    Ma bucur tare mult ca va plac...

    • Lucia

      Lucia (Chef de cuisine) , 30 iulie 2012

      Delicioase... Asa facea "szilvás gombóc" bunica mea...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

      Sunt intr-adevar gustoase...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iulie 2012

      Am facut si eu ,am folosit asta toamna prune din gradina,dar am facut si cu prune din compot,ambele au fost foarte bune .

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

      Va multumesc mult...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

      Nu am facut niciodata dar am mancat si sunt foarte bune.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2009

      Asa fac si eu galustele cu prune,dar nu am cantitati exacte,le fac dupa ochi,pun in aluat si putin gris si nu folosesc scortisoara.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

32 voturi

Ingrediente

  • Daca doriti ca reteta sa fie de post folositi in loc de unt margarina.
  • 500 g cartofi
  • cca 200 g faina
  • 2-3 lingurite ulei
  • o lingurita de zahar
  • un praf de sare
  • 1 - 1,5 kg prune
  • scortisoara
  • putin unt
  • 10-12 linguri de pesmet
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

49 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Supa cu razalai