Ingrediente
Daca doriti ca reteta sa fie de post folositi in loc de unt margarina., , 500 g cartofi, cca 200 g faina, 2-3 lingurite ulei, o lingurita de zahar, un praf de sare, 1 - 1,5 kg prune, scortisoara, putin unt, 10-12 linguri de pesmet, zahar pudra
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
32 voturi
Mod de preparare
Prunele se spala,se desfac pe jumatate.Din aluat se iau bucati cat o pruna si fiecare pruna se imbraca in aluat si se rotunjesc cu mana.Se fierb prunele invelite in aluat in apa clocotita cu putina sare,la foc mic cu capac.
Separat se incinge ulei si se rumeneste pesmetul si se adauga scortisoara si putin zahar tos.
Galustele cu prune odata fierte ,se scot cu spumiera si se tavalesc prin pesmetul fierbinte.
Daca doriti le puteti tavali apoi prin zahar pudra.
Lucia (Chef de cuisine) , 30 iulie 2012
Delicioase... Asa facea "szilvás gombóc" bunica mea...
valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012
Sunt intr-adevar gustoase...
constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iulie 2012
Am facut si eu ,am folosit asta toamna prune din gradina,dar am facut si cu prune din compot,ambele au fost foarte bune .
valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010
Va multumesc mult...
constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010
Nu am facut niciodata dar am mancat si sunt foarte bune.
cristina i. (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2009
Asa fac si eu galustele cu prune,dar nu am cantitati exacte,le fac dupa ochi,pun in aluat si putin gris si nu folosesc scortisoara.