Se fierb cartofii in coaja,in apa rece.Se curata de coaja si se paseaza ca un piure.Se framanta un aluat nu prea tare din cartofii pasati,un praf de sare,ulei,zahar si faina cat cuprinde(sa nu iasa tare aluatul,ci sa fie elatic).
Prunele se spala,se desfac pe jumatate.Din aluat se iau bucati cat o pruna si fiecare pruna se imbraca in aluat si se rotunjesc cu mana.Se fierb prunele invelite in aluat in apa clocotita cu putina sare,la foc mic cu capac.
Separat se incinge ulei si se rumeneste pesmetul si se adauga scortisoara si putin zahar tos.
Galustele cu prune odata fierte ,se scot cu spumiera si se tavalesc prin pesmetul fierbinte.
Daca doriti le puteti tavali apoi prin zahar pudra.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPrajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....
Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facutDescopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii