autor:

husni

» » Dulciuri diverse

GALUSTE CU PRUNE

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 august 2009

Ingrediente
Sint sigura careteta asta e f.populara,dar o postez,sa n-o uitati !, -1 kg cartofi, -6 linguri,pline ,untdelemn, -3 oua, -cam 1/2 lingurita sare, -cca 280 g faina, -cca25 g gris, -cca3/4 kg prune, -gris,zahar,scortisoara(putin din fiecare,pt.a se presara pe prune,inauntrul galustelor), , Pentru pesmet:, -cca 150 g unnt sau ulei, -cca150 g pesmet

Dificultate: Redusa Timp: 3h

33 voturi

Mod de preparare

Cartofii se spala,se fierb(cca30 minute);se scurg,se curata si f.calzi,se zdrobesc.Tot calzi,se amesteca cu uleiul(cele 6 linguri).Se lasa sa se raceasca;reci se amesteca cu ouale, faina,grisul,sarea;compozitia se framinta putin,apoi se pune pe suprafata de lucru,presarata din abundenta cu faina si se formeaza un sul cu diametrul de cca 4-5 cm,care se taie in cca 42 de bucati.
Prunele,spalate,se taie in 2 sau 3(depinde de marime).
Pe fiecare bucatica de aluat se pune o bucata de pruna;se presara cu putin gris,zahar,scortisoara.Se aduna aluatul in jurul prunei si se formeaza o bila,care se da prin faina;galustele astfel facute,se pun pe o tava.
O cratita de 6-8 litri se umple cam de 3/4 cu apa;se pun cam 2 lingurite de sare.Cind clocoteste,se pun galustele;se trece cu spumiera sub ele(cu grija),sa se desprinda de fundul cratitei.Se lasa sa fiarba,la foc mic,acoperite de cca3/4(ca macaroanele),cca 15 minute.Dupa ce se stinge focul,se mai lasa in apa,acoperite,cam 10 minute.In timpul acesta,intr-o tigaie,se infierbinta f.bine pesmetul in grasime;cam 3-4 minute,sa se rumeneasca putin.Se amesteca tot timpul.
Galustele se scot cu spumiera,si scurse bine de apa,cite 3-4 se tavalesc,usor,prin pesmetul prajit si se aseaza intr-un vas.
Se servesc imediat,presarate cu zahar pudra si scortisoara.
Daca ti-a placut reteta noastra "GALUSTE CU PRUNE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Galuste cu prune de post

Galuste cu prune de post

Se pun 500ml apa la fiert cu un praf de sare si 2 linguri ulei. Cand incepe sa fiarba apa se adauga

4 voturi    4 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Daca prunele sunt mari le taiem in doua si bineinteles le scoatem samburii. Cartofi se curata

31 voturi    14 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

    Cami ce bune sunt!

  • Andreea I

    Andreea I (Chef de cuisine) , 04 august 2012

    nu inteleg, de ce nu iese niciodata sa pun faina cum scrie in reteta...off... framant la aluat de ma iau de cap si pun cam o jumatate sau poate si mai bine de punga... :( in rest fff bune.. :)..poate ma ajutati cu o sugestie..ce sa fac :)

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 30 iulie 2012

    mmmmm... foarte bune!

    • Fara foto

      cititor , 15 februarie 2010

      Reteta e delicioasa...dar va dau o sugestie celor care nu agreati gustul de pesmet.....faceti pesmet din biscuiti obisnuiti.Puneti untul la topit in cratita si apoi adaugati pesmetul din biscuiti.Daca se termina mai adaugati unt...au un gust super bun.Altfel de biscuiti nu merg.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

      Foarte bune si frumoase, Camelia, una ca una, perfecte.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009

      Foarte bune............imi plac tare mult.

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 26 august 2009

      Delicioase galustele cu prune! Eu pun mai raar zahar in interior, aleg prune mai dulci!

    • Fara foto

      husni , 14 august 2009

      Faci asa torturi faine,Carmen................o sa ti se para ,floare la ureche(galustele cu prune) si nu-ti va pare rau,ca le-ai facut. Zana b.,cu caise,n-am facut niciodata,am auzit ca-s f bune;trebuie sa incerc. Eu le fac f.rar cu brinza dulce;sint bune,dar pt mine tot cu prune sint mai bune. O zi buna,fetelor !

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Imi place cum arata.Sunt f. bune si cele cu caise.Foarte bine ca ai pus zahar si in interiorul prunelor.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Asa le facea mama mea, draga Camelia,recunosc eu nu am facut niciodata dar sambata m-am ambitionat si voi face si eu.Felicitari pentru reteta,te-am votat si am luat si reteta.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Parca nu-mi vine sa cred,Lumi,ca este cineva,caruia nu-i plac galustele cu prune............

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Si eu sunt adepta galustelor cu prune Foarte delicioase!

    • Fara foto

      husni , 07 august 2009

      Maria Elena,gombot,e oare nume unguresc?Si bunicii mei,tot asa le spuneau. Celya !La noi in casa, au mare trecere.Saptamina viitoare,cred ca fac din nou.Pun prune si-n congelator,sa facem si iarna..............

    • Fara foto

      celya , 07 august 2009

      Arata grozav ! Mi-e o pofta ...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 august 2009

      Camelia, sunt delicioase, pe la noi se numesc gombote

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

33 voturi

Ingrediente

  • Sint sigura careteta asta e f.populara,dar o postez,sa n-o uitati !
  • -1 kg cartofi
  • -6 linguri,pline ,untdelemn
  • -3 oua
  • -cam 1/2 lingurita sare
  • -cca 280 g faina
  • -cca25 g gris
  • -cca3/4 kg prune
  • -gris,zahar,scortisoara(putin din fiecare,pt.a se presara pe prune,inauntrul galustelor)
  • Pentru pesmet:
  • -cca 150 g unnt sau ulei
  • -cca150 g pesmet

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Cami ce bune sunt!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Flori de dovleac pane