Cartofii se spala,se fierb(cca30 minute);se scurg,se curata si f.calzi,se zdrobesc.Tot calzi,se amesteca cu uleiul(cele 6 linguri).Se lasa sa se raceasca;reci se amesteca cu ouale, faina,grisul,sarea;compozitia se framinta putin,apoi se pune pe suprafata de lucru,presarata din abundenta cu faina si se formeaza un sul cu diametrul de cca 4-5 cm,care se taie in cca 42 de bucati.
Prunele,spalate,se taie in 2 sau 3(depinde de marime).
Pe fiecare bucatica de aluat se pune o bucata de pruna;se presara cu putin gris,zahar,scortisoara.Se aduna aluatul in jurul prunei si se formeaza o bila,care se da prin faina;galustele astfel facute,se pun pe o tava.
O cratita de 6-8 litri se umple cam de 3/4 cu apa;se pun cam 2 lingurite de sare.Cind clocoteste,se pun galustele;se trece cu spumiera sub ele(cu grija),sa se desprinda de fundul cratitei.Se lasa sa fiarba,la foc mic,acoperite de cca3/4(ca macaroanele),cca 15 minute.Dupa ce se stinge focul,se mai lasa in apa,acoperite,cam 10 minute.In timpul acesta,intr-o tigaie,se infierbinta f.bine pesmetul in grasime;cam 3-4 minute,sa se rumeneasca putin.Se amesteca tot timpul.
Galustele se scot cu spumiera,si scurse bine de apa,cite 3-4 se tavalesc,usor,prin pesmetul prajit si se aseaza intr-un vas.
Se servesc imediat,presarate cu zahar pudra si scortisoara.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii