Autor:
TERRY (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 13 august 2009
Ingrediente
300 gr. cartofi, 1 praf sare, 2 linguri ulei, 1 ou, 200 gr. faina, 1/4 kg prune, 200 gr. pezmet, 3 linguri zahar, 1 lingurita scortisoara, 1 pliculet de zahar vanilat.
Dificultate: Medie | Timp: 1h 10 min
Mod de preparare
Cartofii spalati si fierti in coaja se dau pe razatoarea mica, se lasa sa se raceasca, se amesteca cu faine, oul, sarea si se framanta bine. Se fac bilute in care se pune cate o pruna sau jumatate de pruna daca este prea mare pruna(fara samburi). Intr-o cratita se pune apa la fiert cu o lingurita de sare (2 litri de apa);cand fierbe apa se pun galustele pe rand si se fierb pana se ridica deasupra. Daca se lipeste aluatul puneti pe mana putina faina.
In timp ce fierb galustele se pune pezmetul la prajit in 2 linguri de ulei pana se rumeneste,se lasa sa se raceasca si se adauga zaharul, vanilia, scortisoara si se amesteca bine. Se scot galustele din cratita si se dau prin pezmet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Prajituri
Se firb cartofii in coaja. Se curata si de piseaza. Se amesteca cu 200 grame de faina, 150 grame
57 voturi
9 comentarii
1h
Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele
1 vot
0 comentarii
1h 20 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate