Cartofii spalati si fierti in coaja se dau pe razatoarea mica, se lasa sa se raceasca, se amesteca cu faine, oul, sarea si se framanta bine. Se fac bilute in care se pune cate o pruna sau jumatate de pruna daca este prea mare pruna(fara samburi). Intr-o cratita se pune apa la fiert cu o lingurita de sare (2 litri de apa);cand fierbe apa se pun galustele pe rand si se fierb pana se ridica deasupra. Daca se lipeste aluatul puneti pe mana putina faina.
In timp ce fierb galustele se pune pezmetul la prajit in 2 linguri de ulei pana se rumeneste,se lasa sa se raceasca si se adauga zaharul, vanilia, scortisoara si se amesteca bine. Se scot galustele din cratita si se dau prin pezmet.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii