Aluatul:
Cartofii, grisul, oul, faina, sarea se amesteca bine pina devine un aluat mai lipicios, ce se poate intinde. Se foloseste faina pe masa de lucru. Se intinde foaia de 1 cm grosime, se taie in lung si in lat. Trebuie sa se obtina patrate de marimea unei prune sau a unei jumatati de pruna.
Inainte de a incepe sa se formeze galustele, se pune pe aragaz o oala cu apa la fiert (foc mediu)
Prunele curatate de simburi se asaza pe patratelele de aluat, apoi se formeaza o galusca
Cum se fac galustele, imediat se baga in apa. Vor fi gata cind se vor ridica la suprafata apei.
In timp ce galustele fierb, intr-o tigaie se pun 125 ml de ulei. 250 gr de pesmet sau de gris se prajesc in ulei. Cind pesmetul devine mai brun la culoare, se toarna peste el cam 50 ml de apa.
Se tavalesc galustele prin pesmet, apoi se asaza pe o farfurie plata si peste un pic de zahar.
Se servesc, optional, suplimentar cu zahar
Reteta de gogosi glazurate. Gogosi glazurate reteta simpla si delicioasa. Gogosi americane glazurate. Reteta de Donuts....
Gogosi glazurateCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii