autor:

» » Dulciuri diverse

Galuste cu prune din fulgi de cartofi

Autor: KEZDI ANA (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 17 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: KEZDI ANA (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 17 octombrie 2015

Ingrediente
1plic (110) g de fulgi de cartofi, 300 ml de apa fierbinte, 1 ou, 2 linguri de ulei, 2 ligura de pesmet fin, ½ lingurita de sare., 100 g faina, Prune (daca sunt mai mici 12-15 bucati ), , Pentru tavalit, 100 g pesmet, 2-3 linguri ulei, , Pentru servit, Zahar pudra (cine prefera ,zahar cu scortisoara)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Apa se pune la fiert impreuna cu sarea ,se torna peste fulgi si se amesteca pana absoarbe apa (vor ramane si fulgi care nu se dizolva, dar in nici un caz sa nu se mareasca cantitatea de apa) presar cu cele 2 linguri de pesmet fin si las sa se raceasca, adauga uleiul si oul putin batut apoi faina ( eu las 1-2 linguri deoparte ) daca mi se pare ca este mai moale alutatul numai atunci adauga si restul de faina.

Se framanta aluatul din care se face un sul mai gros, se taie bucatele cu care se invelesc prunele, apoi se tavalesc prin faina si se pune in apa clocotita, cand incepe sa clocoteasca din nou se reduce focul se se fierb cam 5 minute, daca observam ca icepe sa crape aluatul la fiert oprim focul si cu o paleta se scote in strecuratoare, eu las un pic, pana absoarbe apa (nu sunt lucioase galustele, nu le clatesc cu apa rece ca se strica forma si absorb multa apa.

Se tavalesc prin pesmet prajit in putin ulei sau unt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune din fulgi de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • 1plic (110) g de fulgi de cartofi
  • 300 ml de apa fierbinte
  • 1 ou
  • 2 linguri de ulei
  • 2 ligura de pesmet fin
  • ½ lingurita de sare.
  • 100 g faina
  • Prune (daca sunt mai mici 12-15 bucati )
  • Pentru tavalit
  • 100 g pesmet
  • 2-3 linguri ulei
  • Pentru servit
  • Zahar pudra (cine prefera ,zahar cu scortisoara)

Raporteaza reteta

Retete
de KEZDI ANA
KINDER PINGUIN TORT

KINDER PINGUIN TORT

Modul de preparare Gălbenusurile se freacă bine cu zahărul, se adaugă treptat laptele se adaugă

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
Isler cu crema de cacao sau ciocolata

Isler cu crema de cacao sau ciocolata

Margarina  topita, impreuna cu zaharul, oul si laptele se pune in castron si se freaca cu mixer

32 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Retete de Craciun
Cotlet de porc, cu garnitura de cuscus si salata de sfecla

Cotlet de porc, cu garnitura de cuscus si salata de sfecla

Se face un sos marinat: mustar, zeama de lamaie, miere, ulei sare si piper dupa gust. Cotletele

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Fripturi
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Jeleu de cirese