Intr-un bol punem cartofii fierti si dati prin razatoarea cu ochiuri mici.Adaugam sarea si cele doua oua. Amestecam cu o furculita,pana cand se incorporeaza ouale si apoi vom adauga fain . Amestecam bine si apoi framantam usor (este un aluat lipicios).Lasam sa se odihneasca,acoperit cu un servet de bucatarie, cat vom pregati fructele. Spalam fructele, le scurgem si le scoatem samburii. In mijlocul fiecarei caise, vom pune cate o visina. Inchidem caisa.Din aluat vom rupe cate o bucatica,pe bucatica de aluat,vom pune caisa si vom aduna marginele de aluat,usor pana cand vom forma o biluta(fructul sa fie tot invelit).
Le punem pe o farfurie pana cand le terminam de facut pe toate. Cat facem galustile,vom pune o cratita cu apa la fiert.Cand apa a dat in clocot,punem usor galustile.Dupa ce le-am pus,trecem usor lingura pe sub ele,sa nu se prinda de fundul cratitei. Lasam sa fiarba la foc domol cam 15-20 de min. Intr-un bol vom pune pesmetul prajit,amestecat cu zaharul si scortisoara. Dupa ce galustile au fiert,le scoatem din apa si le vom trece prin pesmetul cu scortisoara.
Sunt delicioase!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii