autor:

Fara foto

» » Aperitive

Galuste de cartofi cu sos de iaurt

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 750 g cartofi fainosi, , 2 catei de usturoi, , o lingurita de praf de curry, , 1/2 legatura patrunjel verde, , 5 linguri seminte de susan (60 g), , o lingurita ulei., Pentru sosul de iaurt: 300 g iaurt, , o lingura zeama de lamaie, , o lingurita chimen, , un ardei iute (rosu), , o ceapa (sau un bulb de praz), , 250 g castraveti, , cateva fire de menta.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata cartofii, se spala, se taie bucati mai mici si se fierb circa 20 de minute in apa cu sare. Cand sunt gata, se scurg si se maruntesc (se trec prin presa). Se adauga usturoiul (curatat si zdrobit), praful de curry si patrunjelul tocat. Se fac 40 de galuste, se tavalesc prin susan, se prajesc 1-2 minute in uleiul incins si se lasa sa se scurga. Se amesteca bine iaurtul cu zeama de lamaie, apoi se incorporeaza sarea, chimenul, ardeiul iute taiat rondele, ceapa tocata, castravetele curatat de coaja si seminte si taiat cubulete si la urma de tot menta taiata marunt. Sosul astfel preparat se serveste langa chiftelutele calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste de cartofi cu sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Cosulete cu legume si ceapa rosie

Cosulete cu legume si ceapa rosie

1Se prepara din faina amestecata cu margarina sau untul moale,sare si oul batut,un aluat omogen care

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Supa crema de sfecla rosie

Supa crema de sfecla rosie

Astfel, se spala legumele. Se curata de coaja, se taie bucati si se pun intr-un vas, deoparte, In

0 voturi    0 comentarii
60h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 750 g cartofi fainosi
  • 2 catei de usturoi
  • o lingurita de praf de curry
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 5 linguri seminte de susan (60 g)
  • o lingurita ulei.
  • Pentru sosul de iaurt: 300 g iaurt
  • o lingura zeama de lamaie
  • o lingurita chimen
  • un ardei iute (rosu)
  • o ceapa (sau un bulb de praz)
  • 250 g castraveti
  • cateva fire de menta.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Melci cu kaizer, cascaval si ciuperci