Galuste de cartofi cu sos de iaurt

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 750 g cartofi fainosi,
  • 2 catei de usturoi,
  • o lingurita de praf de curry,
  • 1/2 legatura patrunjel verde,
  • 5 linguri seminte de susan (60 g),
  • o lingurita ulei.
  • Pentru sosul de iaurt: 300 g iaurt,
  • o lingura zeama de lamaie,
  • o lingurita chimen,
  • un ardei iute (rosu),
  • o ceapa (sau un bulb de praz),
  • 250 g castraveti,
  • cateva fire de menta.

Mod de preparare

Se curata cartofii, se spala, se taie bucati mai mici si se fierb circa 20 de minute in apa cu sare. Cand sunt gata, se scurg si se maruntesc (se trec prin presa). Se adauga usturoiul (curatat si zdrobit), praful de curry si patrunjelul tocat. Se fac 40 de galuste, se tavalesc prin susan, se prajesc 1-2 minute in uleiul incins si se lasa sa se scurga. Se amesteca bine iaurtul cu zeama de lamaie, apoi se incorporeaza sarea, chimenul, ardeiul iute taiat rondele, ceapa tocata, castravetele curatat de coaja si seminte si taiat cubulete si la urma de tot menta taiata marunt. Sosul astfel preparat se serveste langa chiftelutele calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc