1. Intr-o craticioara turnam iaurtul cu zaharul si lasam sa dea in clocot, la foc mic, amestecand continuu.
2. Se adauga treptat malaiul, amestecand sa nu se formeze cocoloase.
3. Se amesteca pana cand malaiul s-a fiert, dupa care se adauga scortisoara si esenta de vanilie.
4. Se lasa putin la racit, timp in care ne ocupam de caspuni.
5. Untul se topeste in tigaie si se adauga capsunii intregi (curatati, spalati si stersi in prelabil) care se dau pentru un minut-doua prin unt.
6. Din malai se formeaza galuste intre palmele umezite cu apa, dupa care se insereaza cate o capsuna si se revine la forma rotunda.
7. Pentru glazura: capsunii se curata, se spala, se sterg si se taie marunt. Se adauga mierea si praful de ghimbir si se amesteca. Pana la servire sosul se pastreaza la frigider.
8. In momentul servirii, deasupra galustelor se pun cate 2-3 linguri din sos (glazura).

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii