autor:

Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)

» » Dulciuri diverse

Galuste de malai cu capsuni

Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2013

Ingrediente
Ingrediente pentru galuste:, - 500 ml iaurt grecesc, - 75 grame zahar brun, - 150 grame faina de malai, - 1/2 lingurita praf de scortisoara, - 1/2 lingurita esenta de vanilie., Pentru umplutura avem nevoie de:, - 1 lingurita de unt, - 8-10 capsuni de marime medie., , Pentru sos/ glazura folosim:, - 200 grame capsuni (sau 6 capsuni mari), - 1-2 linguri miere, - 1 lingurita praf de ghimbir.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

7 voturi

Mod de preparare

1. Intr-o craticioara turnam iaurtul cu zaharul si lasam sa dea in clocot, la foc mic, amestecand continuu.

2. Se adauga treptat malaiul, amestecand sa nu se formeze cocoloase.

3. Se amesteca pana cand malaiul s-a fiert, dupa care se adauga scortisoara si esenta de vanilie.

4. Se lasa putin la racit, timp in care ne ocupam de caspuni.

5. Untul se topeste in tigaie si se adauga capsunii intregi (curatati, spalati si stersi in prelabil) care se dau pentru un minut-doua prin unt.

6. Din malai se formeaza galuste intre palmele umezite cu apa, dupa care se insereaza cate o capsuna si se revine la forma rotunda.

7. Pentru glazura: capsunii se curata, se spala, se sterg si se taie marunt. Se adauga mierea si praful de ghimbir si se amesteca. Pana la servire sosul se pastreaza la frigider.

8. In momentul servirii, deasupra galustelor se pun cate 2-3 linguri din sos (glazura).
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste de malai cu capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placintele cu branza dulce

Placintele cu branza dulce

se amesteca branza cu zaharul si coaja de lamaie si se mixeaza bine.Se intinde foaia de placinta

4 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Biscuiti bicolori

Biscuiti bicolori

Porniti cuptorul cu 10 minute inainte de a coace. Ungeti cu putin ulei tava de copt. Frecati untul

6 voturi    5 comentarii
4h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Brigitte Pflanzer , 30 august 2014

    or fi fiind acceptate ambele forme, dar la feminin, o capsuna, doua caspuni, articulat capsunile, nu capsunii, nu suna romaneste!!!

  • Fara foto

    Gustos Ro , 29 mai 2013

    or fi fiind acceptate ambele forme, dar la feminin, o capsuna, doua caspuni, articulat capsunile, nu capsunii, nu suna romaneste!!!

  • Fara foto

    Silaghi Nicoleta , 25 mai 2013

    or fi fiind acceptate ambele forme, dar la feminin, o capsuna, doua caspuni, articulat capsunile, nu capsunii, nu suna romaneste!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru galuste:
  • - 500 ml iaurt grecesc
  • - 75 grame zahar brun
  • - 150 grame faina de malai
  • - 1/2 lingurita praf de scortisoara
  • - 1/2 lingurita esenta de vanilie.
  • Pentru umplutura avem nevoie de:
  • - 1 lingurita de unt
  • - 8-10 capsuni de marime medie.
  • Pentru sos/ glazura folosim:
  • - 200 grame capsuni (sau 6 capsuni mari)
  • - 1-2 linguri miere
  • - 1 lingurita praf de ghimbir.

Raporteaza reteta

Retete
de Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)
Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Merele se spala, se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si se dau prin razatoare. Stoarceti

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf cu mirodenii

Guguluf cu mirodenii

Mod de preparare: Pentru blat procedati asa: Pregatiti tava de guguluf si o ungeti cu unt, pana

7 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Bruschetta con feta

Bruschetta con feta

a inarmati cu buna dispozitie, ingredientele necesare si dupa ce ati baut cafeaua de dimineata, purcedeti

6 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
www.divainbucatarie.ro

www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)

Arata super bine!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Clătite pufoase reţetă cu scortisoara