autor:

costy1969

» » , Aperitive, Aperitive

GALUSTE DE MAMALIGA

Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 septembrie 2009

Ingrediente
500 grame malai, 1,5 litri lapte, 100 grame unt, 150 grame branza de oaie/capra, 2 oua, 100 ml ulei, 100 grame pesmet.

Dificultate: Medie Timp: 35 min

1 vot

Mod de preparare

Laptele se pune la fiert,cand incepe sa clocoteasca,se toarna malaiul in ploaie,amestecand permanent sa nu se faca cocoloase;

Cand incepe sa se ingroase ,se adauga untul si branza rasa;

Se amesteca incontinuu,pentru a se omogeniza compozitia si se fierbe pana capata aspectul unei mamaligi;

Compozitia se rastoarna pe un platou si se lasa la racit;

Separat se bat ouale,iar in alt castron se pune pesmetul;

Din compozitie se ia cu lingura,se fac galuste mai mari,care se dau prin ou si prin pesmet,si se prajesc in ulei incins,pana se rumenesc pe toate partile;

Se servesc fierbinti,cu sarmalute,cu varza calita sau cu iahnie de fasole uscata.
Daca ti-a placut reteta noastra "GALUSTE DE MAMALIGA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Saramura de crap cu legume ratatouille si galuste de mamaliga

Saramura de crap cu legume ratatouille si galuste de mamaliga

Bucata de crap se spala,se inlatura solzii si se curata interiorul,apoi se taie rondele de 3cm grosime. Se

4 voturi    5 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Omleta cu ciuperci

Omleta cu ciuperci

Pentru ca am mancat aceasta omleta cu o salata de rosii simpla, dar cu gust, am inceput cu aceasta,

9 voturi    2 comentarii
15 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    O idee grozava!Felicitari!Am salvat reteta.

  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009

    Interesanta reteta, trebuie incercata.

Dificultate

Medie

Timp

35 min

1 vot

Ingrediente

  • 500 grame malai
  • 1,5 litri lapte
  • 100 grame unt
  • 150 grame branza de oaie/capra
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • 100 grame pesmet.

Raporteaza reteta

Retete
de costy1969
CARTOFI NOI CU DOVLECEI

CARTOFI NOI CU DOVLECEI

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dovleceii se spala,se curata

1 vot    1 comentariu
55 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

Cartofii se spala bine,se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dupa ce au fiert,se lasa la racit,se

9 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

Ceapa se curata si se taie marunt; Dovleceii se spala,se curata de coaja,se taie cuburi sau felii

15 voturi    4 comentarii
50 min
Supe de legume

mirey (Chef de cuisine)

O idee grozava!Felicitari!Am salvat reteta.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Omleta a la Primavera